Συνεντευξεις

"Η μουσική δεν έχει όρια ή γλώσσες. Είναι η ίδια μία γλώσσα!" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τις ουκ ολίγες σπουδές του στη μουσική και τη συμμετοχή του στα δωρεάν μουσικά σεμινάρια του μουσικού κέντρου εκμάθησης "Επτάφθογγο" μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" και την εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα" ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου.

 

Ο Τριπολίτης Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου είναι μουσουργός, πτυχιούχος κλασσικός κιθαρίστας και υπεύθυνος ανωτέρων θεωρητικών τμημάτων. Όπως εξήγησε ο ίδιος, όλα τα πτυχία που διαθέτει, του επιτρέπουν να ασχολείται σε ανώτερο επίπεδο με αυτό, που από παιδί αγαπά και σπουδάζει: τη μουσική!

 

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου παίζει κιθάρα, συνθέτει μουσική, μεταγράφει μουσική και όλα αυτά μέχρι το επίπεδο της συμφωνικής μουσικής! Τα τελευταία χρόνια -και αφού επαγγελματικά απασχολήθηκε σε διάφορους χώρους της μουσικής- έχει επιλέξει την Τρίπολη ως τόπο μόνιμης διαμονής, αποζητώντας καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

"Δε θα μπορούσα να ζήσω στο εξωτερικό, γιατί αγαπώ τη χώρα μου και την ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων της. Στις άλλες χώρες δεν κάνουν τίποτα άλλο εκτός από το να δουλεύουν όλες τις ώρες της ημέρας..." απαντά ο κύριος Παπακωνσταντίνου στην ερώτηση "Τι είναι αυτό, που σας κρατά στην Τρίπολη και δε σας βλέπουμε κάπου αλλού;"

 

"Με το Χρήστο Σιακωτό μας συνδέει μια φιλία πολλών ετών. Είχαμε συναντηθεί παλαιότερα επαγγελματικά και τώρα θέλουμε να εξελιχθούμε και οι δύο, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά! Για το λόγο αυτό θα αποτελέσω μέλος της ομάδας του μουσικού κέντρου εκμάθησης "Επτάφθογγο" και θα παρουσιάσω το Σάββατο 10/12 στο χώρο του κέντρου το 3ο δωρεάν μουσικό σεμινάριο, με θέμα τη θεωρία της μουσικής" δήλωσε ο μουσουργός.

 

Τι σημαίνει όμως "θεωρία μουσικής" και πώς μαθαίνεται; Τι δυνατότητες αποκτά κάποιος έχοντας μάθει θεωρία; Υπάρχουν όρια στις μουσικές σπουδές; Πόσα είναι τα πτυχία του κυρίου Παπακωνσταντίνου; Πώς επιδρά στον άνθρωπο η μουσική; Τι ακριβώς θα παρουσιάσει ο μουσουργός στο μουσικό σεμινάριο του "Επτάφθογγο";

 

Ακούστε, όσα είπε ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.