Συνεντευξεις

Απορρίμματα: "Στο σπίτι μου κάνω κουμάντο εγώ"!

Ο Δήμαρχος Τρίπολης μίλησε μεταξύ άλλων και για την διαχείριση απορριμμάτων..

 

"Για να λυθεί το ζήτημα των σκουπιδιών, πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Η λύση της προσωρινής διαχείριση έπρεπε να έχει τελειώσει απ' το 2014, αλλά τώρα την πήραμε για να εγκριθεί στο δημ. συμβούλιο καθώς οι απεργίες δικηγόρων κλπ καθυστέρησαν τη διαδικασία. Τελείωσε τώρα το θέμα, θα ξεκινήσουμε σε 3-4 μήνες τη διαχείριση, χώρος Μεγαβουνίου, με ξεχωριστή μέριμνα για την ανακύκλωση.

 

Θα γίνει καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών σε σχέση με τα ανακυκλώσιμα υλικά, τη διαχείριση αλλά και το πως το κόστος θα είναι μικρότερο.

 

Δεν έχουμε πρόβλημα να δεχθούμε τα απορρίμματα και των όμορων δήμων.

 

Για το δήμο της Τρίπολης, η ΑΕΠΟ απορρίφθηκε απ' το ΠΕΣΥ, ως δια μαγείας, ενώ είχε όλες τις εγκρίσεις που έπρεπε.

 

Η κ. Νικολάκου λέει αυτά που θέλει, αλλά την διαψεύδουν τα γεγονότα.

 

Καταθέσαμε πρόταση στην περιφέρεια, "Δώστε μας τα 65 εκατομμύρια για τη διαχείριση απ' την Ε.Ε. και το κόστος για τον πολίτη θα είναι μηδαμινό".

 

Όταν με τη λύση της Περιφέρειας, θα αυξηθούν τα τέλη 6-7 φορές, γιατί πρέπει να το δεχθούμε αυτό για να κάνουμε το χατήρι σε κάποιους εργολάβους;

 

Απαιτώ να δοθούν τα χρήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων στους δήμους, μπορούμε να εξασφαλίσουμε μηδενικό κόστος κι αυτό, προφανώς, ενοχλεί κάποιους!

 

Ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται τον πρώτο. Η Περιφέρεια είναι ο ενδιάμεσος παράγοντας. Το 2014 περάσαμε στο ΠΕΣΥ ένα εκτεταμένο σχέδιο ασφαλτόστρωσης της πόλης. Εκκρεμούν έργα που ταλανίζουν το δήμο 50 χρόνια, όπως η διάνοιξη του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου. Πρέπει να υπάρχει καλή συνεργεία μεταξύ των αυτοδιοικητικών. Οι δήμοι εκπροσωπούν τους πολίτες. Ευελπιστούμε πως ο κ. Τατούλης θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική, ως προς τα έργα υποδομών. Δεν φαντάζομαι να έχει αλλάξει ιδέες. 

 

Τα χρήματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δεν είναι του Παυλή και του Τατούλη. Είναι για τους πολίτες.

 

Το θέμα των απορριμμάτων μπορεί να είναι μια εστία αντιπαράθεσης, αλλά δεν καθορίζει συνολικά τη σχέση μας με την Περιφέρεια. 

 

Στο σπίτι μου κάνω εγώ κουμάντο κι εγώ ξέρω πόσο θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, απ' τη διαχείριση των σκουπιδιών."

 

Δείτε το απόσπασμα από τη συνέντευξη:

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.