Συνεντευξεις

Απόσταξη τσίπουρου στην πλατεία Λεβιδίου! (ηχητικό)

Για τη γιορτή του τσίπουρου στο Λεβίδι την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο κάτοικος Λεβιδίου, κ.Δημήτρης Ζάβος.

"Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Λεβίδι η γιορτή του τσίπουρου κι ελπίζουμε να καθιερωθεί! Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η νόμιμη απόσταξη του τσίπουρου στην πλατεία Λεβιδίου, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να δει από κοντά όλη τη διαδικασία! Γύρω στη 1 το μεσημέρι, το τσίπουρο θα είναι έτοιμο να το δοκιμάσουν όλοι. Όλη αυτή η διαδικασία θα συνοδεύεται από μεζέδες, εδέσματα και γλυκά, τα οποία ετοιμάζουν ήδη οι νοικοκυρές του χωριού μας. Δε θα λείπει βέβαια η παραδοσιακή μουσική και ο χορός, ενώ μάλλον θα έχουμε και κεράσματα, που θα παράγονται εκείνη την ώρα, π.χ. λουκουμάδες!" λέει ο κάτοικος Λεβιδίου, κ. Ζάβος, μιλώντας στην εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου "Πάνω Στην Ώρα".

Οι Λεβιδιώτες για ακόμα μία φορά διοργανώνουν μία εορταστική εκδήλωση με τοπικά προϊόντα και προσωπικό χρόνο και έξοδα, με στόχο να γνωρίσει ο κόσμος την περιοχή τους αλλά και την αγάπη τους για τον τόπο τους!

Με τον κ. Ζάβο συζητήσαμε και για το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά, το οποίο δεν απουσιάζει ούτε από το Λεβίδι! "Δυστυχώς κι εδώ υπάρχει πρόβλημα -όχι σε τόσο έντονο όπως στην Τρίπολη, όπου ακούμε ότι γίνονται και επιθέσεις... Περνάνε αυτοκίνητα και εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους σε διάφορα σημεία του Λεβιδίου.... Κάποιοι τα περιθάλπουν και τα ταϊζουν, αλλά αυτό δε λύνει το πρόβλημα..." συμπληρώνει ο κ. Ζάβος.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.