Συνεντευξεις

Ν. Τσιαμούλος στον 93.8: "Υπάρχει και φιλότιμο"!

Ο Νίκος Τσιαμούλος «άλλαξε τα δεδομένα» της εκπομπής του Νίκου Γρίτση σε μία ξεχωριστή συνέντευξη. Τα έξοδα για την Αλωση, ο τρόπος διοίκησης και τα ψέματα του Παυλή, αλλά και η αγαπημένη ταινία - το αγαπημένο του τραγούδι!

Για τις εκδηλώσεις της Αλωσης: 

"Στοίχησε 57.000 ευρώ. Πέρσι λιγότερα. Και πέρσι ψηφίσαμε, γιατί θα ερχόταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και έπρεπε να γίνουν πολλά. Φέτος, ξαναήρθε και μακάρι να έρχεται κάθε χρόνο αλλά κόστισε περισσότερο και ποτέ δεν καταλάβαμε το γιατί. Ηρθε κάποιος κύριος και έφερε κάποια υλικά εκτός περιφέρειας γιατί δεν μπορούσαν οι δικοί μας καταστηματάρχες. 17.000 για τον ήχο. Ναι, όταν ζητάς συγκεκριμένα πράγματα, είναι σα να δείχνεις που θα δώσεις την ανάθεση και προκαλείς. Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί δώσαμε σχεδόν τα διπλά λεφτά από πέρσι. "

Για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας: 

"Νομίζω ότι σε όποιον και αν την κάνετε αυτήν την ερώτηση δεν θα πάρετε απάντηση γιατί δεν έχει έρθει ο απολογισμός. Πέντε πόλεις θα προχώραγαν, ένας θα έπαιρνε τον τίτλο, περιμένεις και να χάσεις. 375.000 ευρώ από χορηγίες δαπανήθηκαν και κανείς δεν ξέρει που πήγαν. Ο Δήμαρχος λέει πάντα ναι θα σας δείξω, αλλά ποτέ δεν έχει γίνει αυτό. Ημασταν οι πρώτοι που δώσαμε μία ολοκληρωμένη πρόταση. Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό και περιμένουμε τον απολογισμό. "

Για την ελεγχόμενη στάθμευση:

"Η κανονιστική για την ελεγχόμενη στάθμευση έχει καθυστερήσει δύο χρόνια. Πληρώνουμε ιδιωτικά πάρκινγκ. Ο Δήμος έχει χάσει περίπου 300.000 ευρώ συν τις δαπάνες που έχουμε διαθέσει για να μας παραχωρηθούν οι χώροι. Το κόμιστρο θα είναι πολύ υψηλό. 1.80 την ώρα η κάρτα. Ελπίζω να ακούσουν στις προτάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο."

Για τον πολιτισμό:

"Ο πολιτισμός θα μπορούσε να συνδυαστεί με την οικονομική τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Όπως με την δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών. Εχουμε πολιτιστικές αξίες που χρειάζονται ανάδειξη. Υπάρχει ένας αναξιοποίητος κόσμος του πνεύματος, υπάρχουν μουσικά φεστιβάλ που μπορούν να γίνουν και να προσελκύσουν κόσμο και δεν χρειάζονται έξοδα. "

Για τον τρόπο κυβέρνησης του Δήμου:

"Ο τόπος μας, η Τρίπολη, περνά από πολλές προκλήσεις. Καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε για να ελπίζουμε. Η ελπίδα βρίσκεται στη μεθοδική δουλειά και στη συλλογικότητα, όχι στα λόγια. Προτείναμε τη δημιουργία επιτροπών όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει προτάσεις. Ετσι θα κερδίζαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών που την έχει χάσει προς αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά. Οι πρωτοπόρες ιδέες χρειάζονται χώρο. Ο Δήμος είναι στάσιμος και με αναχρονιστικές αντιλήψεις. Πρέπει να σκεφτούμε πέρα από τα αναμενόμενα. Και δεν μπορούμε να κυβερνάμε τον τόπο με ψέματα και ατάκες. Οι νέοι άνθρωποι ανοίγουν τα αυτιά τους. Η αντιπολιτευτική αρχή έχει αλλάξει στο Δήμο και νιώθουμε περήφανοι που το καταφέραμε. Το να λες όχι χωρίς προτάσεις δεν έχει αξία. "

Γιατί πήρε την απόφαση δημιουργίας ενός πολιτικού συνδυασμού:

"Ο Δήμος μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με συλλογικές προσπάθειες. Η προσπάθεια δεν είναι μόνο ενός ανθρώπου. Όταν αρχίσαμε όλοι ρώτησαν γιατί αφήνουμε την ασφάλεια της επανεκλογής από έναν συνδυασμό και γιατί αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μόνοι μας. Να δεχτούμε δηλαδή λάσπη και απαξίωση. Στα μάτια πολλών φάνταζε ανέφικτό αυτό που κάναμε. Εγινε εφικτό. Αφήσαμε υποχρεώσεις της οικογένειας και επαγγελματικές. Μόνο όταν αγωνίζεσαι όμως γίνονται όλα εφικτά. Σε αυτόν τον τόπο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Για να χτίσεις μία πόλη δεν μπορεί να γίνει με φθαρμένα υλικά. Η αναπαραγωγή του ίδιου και του ίδιου σε κλειδώνει στα κελιά της στασιμότητας. Υπήρχαν σαθρές υποσχέσεις. Είχαμε την αίσθηση ότι χρειάζεται κάτι φρέσκο και διαφορετικό. Κάτι που θα φέρει ελπίδα. Ανανέωση στην πράξη. Να μπορούν να ασχοληθούν και άλλοι άνθρωποι. Βλέπουμε κάποιους στις ίδιες θέσεις εδώ και 40 χρόνια. "

Για τα σκουπίδια:

"Αφορά την υγεία μας και το περιβάλλον. Η συζήτηση αντί να δίνει λύση οδηγείται ακόμα σε μεγαλύτερο αδιέξοδο. Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα και με βασική αρχή την ανακύκλωση. Και αυτό μπορεί να ξεκινήσει από τα παιδιά μας στα σχολεία. Μετά από οκτώ μήνες μελέτης  παρουσιάσαμε συγκεκριμένη πρόταση. Η δημοτική αρχή έδωσε 24.600 ευρώ  για πρόταση που δεν ήρθε. Ο κύριος Παυλής θα φέρει διαχείριση με μηδενικό υπόλειμμα. Δεν υπάρχει αυτό στον πλανήτη. Εχουμε ακούσει τόσες διαφορετικές λύσεις που κανείς δεν τις πιστεύει. Τελικά φαίνεται πως το πρόβλημα θα λυθεί περιφερειακά. Είναι φλέγον ζήτημα για την πόλη μας.  Εχουμε βιασμό του περιβάλλοντος. Δεν είναι λύση να καταλήγουν στα ρέματα και στα ποτάμια. Αν είχαν αποδεχτεί την πρόταση μας σε πέντε μήνες θα είχε λυθεί το πρόβλημα."

Ένα θετικό του κύριου Παυλή:

"Μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως κρατά την πλειοψηφία. Αυτό είναι φαινόμενο. Το χαιρετίζω. Με τέτοια κατάσταση και με προσωπικές του αναφορές απορώ πως μπορούν και διοικούν. Δεν είμαι καταστροφολόγος. Υπήρξαν κινήσεις για να προστατέψουν τον δημόσιο διάλογο. Υπήρξαν στιγμές κινητικότητας και ομοφωνίας. "

Για την ΚΕΔΥΤ: 

"500.000 ευρώ λείπουν από την ΚΕΔΥΤ. Η παράταξη του κύριου Σμυρνιώτη κινήθηκε γρήγορα και βάλαμε ορκωτούς που τελικά έφυγαν και περιμένουμε την απάντηση των ελεγκτών. Εχουμε μείνει απογοητευμένοι γιατί υπάρχουν δομές και προσωπικό που είναι απλήρωτο. Η πρότασή μας είναι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με μπροστάρη τον κύριο Σμυρνιώτη να συνεννοηθούν και να κάνουν μία παρέμβαση. Πηγαίνουμε προς τον πάτο και φοβόμαστε ακόμη και για την ΔΕΥΑΤ μην έχει την ίδια κατάληξη. Είμαστε ο τελευταίος Δήμος σε όλα. "

 

 

Ποιος είναι ο βασικός σκοπός σας:

"Να κερδίσουμε την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των πολιτών."

Αγαπημένη ταινία:

"Υπάρχει και φιλότιμο. Είναι διαχρονική και έχει σχέση και με την πολιτική. "

Αγαπημένο τραγούδι:

"Του Θεοδωράκη το “φεγγάρι μάγια μου έκανες”. "

 Δείτε το βίντεο με ολοκληρη τη συνέντευξη σε λίγο...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.