Επικαιροτητα

ΤΡΙΠΟΛΗ: Δωρεάν εξετάσεις από "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" επισκέπτεται τον Δήμου Τρίπολης για παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων παιδιά/μαθητές σε συνεργασία με εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους.

Η Κινητή Ιατρική/Ακουολογική Μονάδα Πρόληψης και η Κινητή Οδοντιατρική/Παιδιατρική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, θα βρίσκονται στο Δήμο Τρίπολης . Τις μονάδες θα στελεχώνουν εθελοντικά γιατροί και οδοντίατροι από τον Οδοντιατρικό και τον Ιατρικό Συλλόγου Τρίπολης παρέχοντας δωρεάν προληπτικούς ελέγχους σε παιδιά/μαθητές.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, το 411 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Τρίπολης, την 124 ΠΒΕ της Πολεμικής Αεροπορίας Τρίπολης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Δήμο Τρίπολης. 

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις. 

Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Η Κινητή Ιατρική/Ακουολογική Μονάδα Πρόληψης θα βρίσκεται στα χωριά της Τρίπολης (Κανδήλας Βλαχοκερασιάς , Σταδίου, Νεστάνης, Λεβιδίου) από την Δευτέρα 4 έως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 με ώρες λειτουργίας από τις 8:15 έως τις 14:00, πραγματοποιώντας προληπτικούς ωτορινολαρυγγολογικούς ελέγχους στα παιδιά/μαθητές και από την Δευτέρα 11 έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 με ώρες λειτουργίας από τις 8:15 έως τις 14:00 θα βρίσκεται στην Πλατεία  Άρεως στην Τρίπολη πραγματοποιώντας προληπτικούς παιδιατρικούς ελέγχους στα παιδιά.

Ακόμα, η Κινητή Οδοντιατρική/Παιδιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στη Τρίπολη από την Δευτέρα 4 έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 με ώρες λειτουργίας από τις 8:15 έως τις 14:00, πραγματοποιώντας προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους στα παιδιά/μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 120.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για να κλείσετε το ραντεβού σας για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, καλέστε: 

● Τηλέφωνο 2713600429

Ή επισκεφτείτε το www.opapcsr.gr

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.