Επικαιροτητα

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τις ελληνικές εξαγωγές το 2019

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψαν οι ελληνικές εξαγωγές της χώρας κατά το 2019. 

Η άνοδος αυτή οφείλεται στις αυξητικές τάσεις που καταγράφονται στις εξαγωγές προς την ΕΕ ενώ μειωμένες είναι οι εξαγωγικές επιδόσεις προς τις Τρίτες Χώρες.

Συγκεκριμένα, οι ελληνικές εξαγωγές την ΕΕ αυξήθηκαν κατά 6,9%, ενώ η μείωση προς Τρίτες Χώρες είναι της τάξης του -5,8%. Οι εξαγωγές που κατευθύνονται προς χώρες της ΕΕ είναι πλέον το 55,5% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών, έναντι 44,5% που κατευθύνονται προς Τρίτες Χώρες.

«Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν στο διεθνές περιβάλλον (εμπορικοί πόλεμοι, γεωπολιτική ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, BREXIT), οι ελληνικές εξαγωγές κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους και για μια ακόμη χρονιά να πετύχουν ιστορικό ρεκόρ. Με πολλές θυσίες, αλλά και πίστη στις δυνατότητές τους, οι Έλληνες εξαγωγείς διατήρησαν τη δυναμική και διεύρυναν το αποτύπωμά τους στις διεθνείς αγορές, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ).

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.