Πολιτικη

Παρουσία Γιαννακούρα η εκδήλωση στα Λυκόχια (pics-video)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας έστειλε το δικό του μήνυμα.




Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα Λυκόχια και για τον ταγματάρχη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος Δημήτρη Γιαννακούρα, γνωστό ως Πέρδικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από "φίλια" πυρά κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Ο Ευάγγελος Γιαννακούρας βρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ Αρκαδίας και με δύο αναρτήσεις του αναφέρθηκε στον εμφύλιο πόλεμο κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για μία από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.

"Ακόμα και σήμερα, σε κάποια σημεία, οι πληγές του Εμφυλίου δεν έχουν, δυστυχώς, επουλωθεί.

Παρόλο που δεξιοί και αριστεροί ήθελαν το καλό της Ελλάδος, με το δικό τους τρόπο ο καθένας, έφθασαν σε ακρότητες και είχαμε θύματα από αδελφικό χέρι.

Οι απόψεις του καθενός και οι ιδέες του θα πρέπει να είναι σεβαστές και να εκφράζονται σε καθεστώς ελευθερίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβάλλονται στους άλλους, γιατί τότε θα έχουμε τα καταστροφικά αποτελέσματα του Εμφυλίου.

Ευχή μου να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές ως χώρα", τόνισε χαρακτηριστικά.



Και σημείωσε: "Η χώρα μας δυστυχώς έχει ζήσει πολλές μαύρες στιγμές και καταστροφές και ο Εμφύλιος Πόλεμος του 1947-1949 ήταν ιδιαίτερα αιματηρός και ακολούθησε δυστυχώς τις ένδοξες στιγμές του 1940.

Ευχή όλων να μην ξαναζήσει τέτοια γεγονότα η Ελλάδα και όλοι με δημοκρατικό τρόπο να εκφράζουμε τις απόψεις μας και να μην φθάνουμε σε ακρότητες.

Οι ιδεολογίες και οι απόψεις του καθενός ας εκφράζονται σε καθεστώς ευπρέπειας".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.