Πολιτικη

''Παραπολιτική".. Αρκαδία!

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την πολιτική σκηνή της Αρκαδίας, καθώς υπάρχουν έντονες παρασκηνιακές κινήσεις των κύριων "παικτών".

 

Στο Δήμο Τρίπολης, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης "παίζει" τα ρέστα του για να είναι ο υποψήφιος με το χρίσμα της ΝΔ, όντας βέβαιος πως θα κερδίσει εύκολα την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Τριπολιτών.

Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να "στοιχηματίσει" με βεβαιότητα τι θα κάνει ο νυν Δήμαρχος, ο οποίος εμφανίζεται άλλοτε αποφασισμένος να επαναδιεκδικήσει τη δημαρχία και άλλοτε όχι και τόσο πρόθυμος...

Η φημολογούμενη δε προσέγγισή του με τον Σύριζα δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα σημάνει και υποστήριξή του από το κυβερνών κόμμα.

Όσον αφορά τις βουλευτικές υποψηφιότητες, κανένα από τα κύρια κόμματα, αυτά που είναι σε θέση να διεκδικήσουν έδρα ή έδρες στην Αρκαδία, δεν φαίνεται να έχει κατασταλάξει στα πρόσωπα των υποψηφίων. Το παρασκήνιο είναι εντονότερο όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει βάσιμες, κατά τα στελέχη της, ελπίδες να αναδείξει 2 βουλευτές στην Αρκαδία.

Με δεδομένη την υποψηφιότητα του κ. Βλάση και άλλη μια που προέκυψε από το λεγόμενο "μητρώο στελεχών", η..."ίντριγκα" εστιάζεται στο τι θα γίνει με την κ. Εύη Τατούλη, την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, η οποία είχε θέσει υποψηφιότητα και στις προηγούμενες εκλογές. Η "σύγκρουση", όμως, των Βουλευτών της ΝΔ στην Πελοπόννησο με τον Περιφερειάρχη, κ. Πέτρο Τατούλη, με αφορμή το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προκάλεσε κάποιες δυσχέρειες, αν και, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι καθόλου αρνητικός ούτε με τα σχέδια του κ. Τατούλη για τα απορρίμματα ούτε με την υποψηφιότητα της Εύης Τατούλη. Άλλωστε, σε ανύποπτο χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως οι υποψήφιοι θα επιλεγούν αξιοκρατικά, από τις κατά τόπους οργανώσεις και εκεί η κ. Τατούλη έχει πολύ "γερό πάτημα"...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.