Στηλες - Δρομοι της Τριπολης

H "μουτζουρωμένη" Τρίπολη (photos)

Οι "Δρόμοι της Τρίπολης" αυτή τη φορά κατέγραψαν, τα λεγόμενα graffiti, που βρίσκονται σε οποιοδήποτε δρόμο κι αν περπατήσεις... το graffiti είναι τέχνη, στην πόλη μας όμως πιο εύκολα χρησιμοποιείς τη λέξη "μουτζούρα" για να περιγράψεις αυτά που κοσμούν τους τοίχους, παρά "τέχνη".

Έγκλημα ή τέχνη, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του σημερινού θέματος, αφού μετά από μια σύντομη βόλτα σε οποιοδήποτε σημείο της Τρίπολης, θα παρατηρούσε κανείς την "καλλιτεχνική" ασυδοσία που "ντύνει" την πλειοψηφία των τοίχων της πόλης μας, ειδικά αν μιλάμε για σοκάκια, απομακρυσμένους από το κέντρο δρόμους αλλά και το ίδιο το κέντρο πολλές φορές.

Αν ρωτούσαμε τους ίδιους τους "μικρούς μας καλλιτέχνες" θα έλεγαν ότι είναι τέχνη, μα δε ρωτάει κανείς απ’ αυτούς να μάθει τη γνώμη του εκάστοτε ιδιοκτήτη του σπιτιού που λερώνουν άτεχνα, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες μας, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων.

Τέχνη θα μπορούσε να είναι στην περίπτωση που όλη αυτή η διαδικασία γινόταν από επαγγελματίες, έχοντας φυσικά τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών. Η αυθαιρεσία αυτή της "αστικής αλητείας", που οπτικά και οικονομικά πλήττει τους κατοίκους της Τρίπολης, μόνο άσχημα αποτελέσματα φαίνεται να έχει...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.