Δηλητηρίασαν το αδέσποτο της Καρύταινας - Εντονες αντιδράσεις για τον "Μάγκα"
Δεκάδες τα post αντίδρασης και αγανάκτησης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την απώλειά του.

Τις τελευταίες ώρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη δυναμική τους και στην Αρκαδία... Οι αντιδράσεις για τη δηλητηρίαση του αδέσποτου της Καρύταινας, του γνωστού "Μάγκα" προκαλεί έντονες αντιδράσεις και καταγράφεται με δεκάδες post , που ζητούν, μεταξύ άλλων να βρεθεί ο ένοχος και να τιμωρηθεί όπως πρέπει.
Μεταξύ αυτών στη γνωστή ομάδα "Κοινόν Καρυτινών" αναφέρεται:
Απίστευτο, αλλά δυστυχώς αληθινό!!!!!
Εδώ και δύο μέρες από την καθημερινότητα μας λείπει ο αγαπημένος σκύλος, όλων μας, ο Μάγκας!!!!!! Τελευταία φορά τον είδαν συγχωριανοί μας την Τρίτη το πρωί. Αμέσως αντιλήφθηκαν ότι κάτι του συμβαίνει!!!!
Πόσο άδικο τέλος είχε αυτό το αξιαγάπητο σκυλάκι!!
Σύντροφος και συνοδοιπόρος μας σε κάθε μας βόλτα, πολιτιστικό, κοινωνικό, θρησκευτικό γεγονός. Καλοδεχούμενος σε κάθε σπιτικό, του προσφέραμε όλοι απλόχερα φαγητό, νερό, χάδια, παιχνίδι, ιατρική φροντίδα και περίθαλψη όσες φορές το χρειάστηκε.Τον νιώθαμε όλοι ως μέλος της οικογένειάς μας!!!!
Δεν το χωράει ο νους μας ότι κάποιος ηθελημένα ήθελε το κακό του!!!!!!
Μάγκα, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας!!!!!
Ενώ, προφανώς, κάτοικος της περιοχής επίσης γράφει: 🖤 Ένα κομμάτι της Καρύταινας έσβησε μαζί με τον Μάγκα 🖤
Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε τον Μάγκα, τον αγαπημένο αδέσποτο σκύλο της Καρύταινας. Έναν τετράποδο φίλο που είχε γίνει κομμάτι της ζωής μας. Όχι απλώς ενός σπιτιού, αλλά ολόκληρου του χωριού.
Ο Μάγκας ήταν κάτι παραπάνω από σκύλος. Ήταν φύλακας, σύντροφος, οδηγός στα μονοπάτια μας, καλοσυνάτος σύντροφος των επισκεπτών και των πεζοπόρων. Ένας ζωντανός θρύλος που κέρδισε την αγκαλιά όλων μας, κατοίκων και ταξιδιωτών και ειδικά του Μπάρμπα Δημοκλή , δεν θα ξεχάσω πού ο Μάγκας καθόταν συνοδηγός στο αμάξι του Δημοκλή και με την χαρακτηριστική του κόρνα ξέραμε ότι πάει τη βόλτα του μαζί με τον Μάγκα.
Η απώλειά του, και μάλιστα με τέτοιο φρικτό και ακατανόητο τρόπο, μάς γεμίζει ντροπή και οργή. Αυτή η αποτρόπαια πράξη δεν εκφράζει την Καρύταινα που γνωρίζουμε και αγαπάμε. Ένα χωριό που έχει αποδείξει την αγάπη του για τα ζώα ξανά και ξανά, δίνοντας φροντίδα και προστασία σε τόσα αδέσποτα στο πέρασμα των χρόνων.
Καρύταινα δεν είναι αυτή η πράξη. Καρύταινα είναι η φιλοξενία, η αλληλεγγύη, η αγκαλιά για κάθε επισκέπτη – δίποδο ή τετράποδο. Είναι προορισμός για τους λάτρεις της φύσης, των ζώων και των αυθεντικών ανθρώπων.
Ο υπαίτιος για τον άδικο χαμό του Μάγκα πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί. Δεν είναι απλώς θέμα δικαιοσύνης. Είναι θέμα τιμής για όλους εμάς.
Μάγκα, σε ευχαριστούμε για τις στιγμές, τις αναμνήσεις, την αφοσίωση.
Καλό σου ταξίδι, φίλε μας. 💔🐾