Καταγγελία του Παναρκαδικού Συνδικάτου Τεχνεργατών Οικοδόμων για μη καταβολή δεδουλευμένων
Κοινοποιήθηκε προς την Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων Αρκαδίας και την Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Μεγαλόπολη 1/8/2025
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Θέμα: Μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους
Προς:
-ΑΒΑΞ - Εργοτάξιο κατασκευής φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 125MW στη Μεγαλόπολη
-Τεχνική Εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε
-SUNAIR ECO - ΚΑΠΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Ο.Ε.
Κοινοποίηση:
-Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αρκαδίας
-Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
-ΜΜΕ
Το Σωματείο μας ενημερώθηκε ότι σε συναδέλφους που εργάζονται στο εργοτάξιο κατασκευής φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 125MW στη Μεγαλόπολη στην εταιρεία SUNAIR ECO - ΚΑΠΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Ο.Ε. δεν έχει καταβληθεί ο μισθός του Ιουνίου. Είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος εργοδότης αρνείται να πληρώσει τα δεδουλευμένα στην ώρα τους.
Με αυτή την εξέλιξη υπήρξε αναστάτωση, αρκετοί συνάδελφοι είναι στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε σοβαρές οικονομικές υποχρεώσεις (νοίκι, ρεύμα, οικογενειακές υποχρεώσεις) και αγωνιούν. Και με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο εργοτάξιο κλείνει στις 9 Αυγούστου μέχρι τις 18 Αυγούστου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι συνάδελφοι να μείνουν απλήρωτοι για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.
Επίσης μας έγινε καταγγελία από συναδέλφους για τα παρακάτω:
1.Υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται στο εργοτάξιο στη συγκεκριμένη εταιρεία και δεν δηλώνονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
2.Δεν έχουν δοθεί ΜΑΠ σε συναδέλφους.
3.Δεν δίνονται κανονικές άδειες στους εργαζόμενους.
4.Συνάδελφοι δουλεύουν υπερωρίες που δεν δηλώνονται στο ΕΡΓΑΝΗ.
5.Η ώρα προσέλευσης στο εργοτάξιο είναι στις 6:30 και στο ΕΡΓΑΝΗ δηλώνεται στις 8:00 .
Απαιτούμε:
-Να καταβληθούν ΑΜΕΣΑ όλα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων και όλα τα επιδόματα που δικαιούνται.
-Να δοθούν ΜΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους, να δηλωθούν στο ΕΡΓΑΝΗ όσοι είναι αδήλωτοι και οι υπερωρίες, να δίνονται κανονικές άδειες στους συναδέλφους.
Το Σωματείο μαζί με τους εργαζόμενους θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Το Δ.Σ.