Μείωση στην τιμή των καυσίμων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Δείτε όσα προβλέπει η συμφωνία με τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 λεπτών στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου.
Τη μείωση κατά 10 λεπτά το λίτρο στην τιμή της βενζίνης και κατά 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστοποιώντας τη συμφωνία της κυβέρνησης με τα δύο διυλιστήρια προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι καταστροφές σε πολλά διυλιστήρια μετά τον πόλεμο στον Κόλπο οδήγησαν σε αύξηση των διεθνών τιμών, με την κυβέρνηση να επιλέγει, όπως είπε, την εφαρμογή στοχευμένων αντίμετρων για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών.
«Η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τα δύο διυλιστήρια, απαντά σε αυτή την πρόκληση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας ότι οι εταιρείες δεσμεύθηκαν να συμβάλουν χρηματοδοτικά στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. «Θα έχουμε μείωση 10 λεπτών το λίτρο στη βενζίνη και 5 λεπτών στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι για το ίδιο διάστημα επανέρχεται στα σούπερ μάρκετ το ανώτατο περιθώριο κέρδους, εντάσσοντας και αυτή την παρέμβαση στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.