Νέα Πελοπόννησος: Το “Πελοπόννησος 360” του κ. Πτωχού είναι γεμάτο εκκρεμότητες
Ανακοίνωση της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" σχετικά με την "Πελοπόννησος 360".
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το ψεύτικο επικοινωνιακό αφήγημα του κ. Πτωχού περί «Πελοπόννησος 360» δεν μπορεί να κρύψει πλέον την αληθινή εικόνα που βιώνουν οι πολίτες της Πελοποννήσου. O κ. Πτωχός επιλέγει να περιοδεύει, παρουσιάζοντας τον «σχεδιασμό της επόμενης ημέρας», όταν η σημερινή πραγματικότητα είναι γεμάτη από εκκρεμότητες και ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις. Έργα που καθυστερούν! Έργα που παίρνουν συνεχώς παρατάσεις! Έργα που ανακοινώνονται ξανά και ξανά, χωρίς να ολοκληρώνονται! Συμπληρωματικές συμβάσεις και πανάκριβες άυλες δράσεις!
Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι πρόσφατες ανακοινώσεις στην Μεσσηνία για το Φιλιατρινό και το Μιναγιώτικο Φράγμα, δύο έργα που έχουν μετατραπεί σε «φαντάσματα», με τους πολίτες να ακούν διαρκώς για εξελίξεις, αλλά να μην βλέπουν κανένα τελικό αποτέλεσμα. Αποκορύφωμα του λαϊκισμού και του εμπαιγμού αποτελεί το Διοικητήριο Καλαμάτας. Ένα έργο που έχει ταυτιστεί με καθυστερήσεις, μεταθέσεις χρονοδιαγραμμάτων και αβεβαιότητα. Ένα έργο που ανακοινώθηκε με φανφάρες και πανηγυρισμούς, που θα ολοκληρωνόταν το 2024 και που σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το 20% και έχουν δοθεί συμπληρωματικές συμβάσεις που αγγίζουν τα 5.000.000 ευρώ.
Οι πολίτες δεν ζουν σε μια «Πελοπόννησος 360», ζουν με «τρεις και εξήντα» (!) λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας, του πληθωρισμού, της υπερφορολόγησης, της έλλειψης μέτρων για τους κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους και της απόλυτης ένδειας σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό στρατηγικής σημασίας αναπτυξιακών έργων.
Τελικά, το «Πελοπόννησος 360» του κυρίου Πτωχού είναι ο πλέον εύστοχος συμβολισμός για μία Περιφερειακή Αρχή που κάνει πλήρη κύκλο γύρω από τον εαυτό της και παραμένει στο ίδιο ακριβώς σημείο, στάσιμη!