Πανελλήνιες 2025: Oι ποινές για τους μαθητές που αντιγράφουν
Διαβάστε τι ορίζεται από τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Ένα από τα ζητήματα που απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά στις Πανελλήνιες 2025 αλλά και σε όλες τις ενδοσχολικές εξετάσεις τόσο προαγωγικές όσο και απολυτήριες είναι η αντιγραφή. Σε καμία περίπτωση οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ δεν πρέπει να επιχειρήσουν να αντιγράψουν καθώς το παράπτωμα είναι βαρύ και επιφέρει αυτομάτως μηδενισμού του γραπτού του σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο. Η απόφαση μηδενισμού είναι οριστική και αμετάκλητη.
Όπως ορίζεται από την σχετική εγκύκλιο των εξετάσεων υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέταση του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).
Η Λυκειακή επιτροπή πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελή Λυκειακή Επιτροπή και τον γραμματέα αυτής. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.