Παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) ο Δήμος Γορτυνίας και αύριο, Πέμπτη
Όπως, βέβαια, και ολόκληρη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλή) σε σχέση με τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς ο Δήμος Γορτυνίας και αύριο Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2025, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του ΓΓΠΠ όλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code).
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και στα τηλέφωνα:
6977615011 Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας
6936947007 Δημήτριος Καζάς, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γορτυνίας.
Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.
(Δ.Τ.)
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και στην Τρίπολη αύριο
Για αύριο Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025 σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ (Κατηγορία 4).
Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου έως την 31 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές όπως ορίζεται από την Γ.Γ.Π.Π. είναι: υψηλός ( όπου είναι κατηγορία 3-κίτρινο), πολύ υψηλός (κατηγορία 4-πορτοκαλί) ή κατάσταση συναγερμού ( κατηγορία 5-κόκκινο), απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο εν γένει, διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση, καθώς και οργάνωση, διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής ψυχαγωγικής, θρησκευτικής κ.λπ., σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση του Δήμου Τρίπολης, όπως ορίζονται στις διατάξεις του ν.998/1979 (Α΄289), για την αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Επίσης, απαγορεύονται οι θερμές εργασίες σε υπαίθριους χώρους, ενδεικτικά (ηλεκτροσυγκόλληση, οξυγονοκόλληση, τροχός κοπής και λείανσης) ή οποιουδήποτε εξοπλισμού που μπορεί να προκαλέσει φλόγα ή σπινθήρα κλπ.
Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στο Εθνικό, Επαρχιακό και κύριο Δημοτικό δίκτυο, δρόμων που συνδέει αστικά κέντρα, δημοτικές κοινότητες και οικισμούς.
Η προαναφερόμενη απαγόρευση δεν ισχύει για τα πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται σε θέσεις, περιοχές καλλιέργειες ή οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός των δασικών οικοσυστημάτων αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί αν ζητηθεί.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
Οικονομόπουλος Γιώργος