Περιοδεία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Κόρινθο
Επέβλεψε εκτελούμενα έργα και συμμετείχε σε διαβουλεύσεις με τοπικούς φορείς.

Από τη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος-Βέλο, σε περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πάρκο
Την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών για την «Αξιοποίηση και ανάδειξη του καταργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου–Βέλου σε περιβαλλοντικό πάρκο» είχε την Πέμπτη 8 Μαΐου 2025 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, συνοδευόμενος από Αντιπεριφερειάρχες.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ (μελέτη και κατασκευή), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε.
Για την υλοποίησή του έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και του Δήμου Κορινθίων.
Με την παρέμβαση αυτή, μια ανενεργή σιδηροδρομική γραμμή μετατρέπεται σε σύγχρονο περιβαλλοντικό πάρκο, με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό τοπίο, ενισχύοντας την τοπική ταυτότητα, την προσβασιμότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Το έργο αυτό ενσωματώνει τη λογική της ανάπλασης με σεβασμό στο παρελθόν, όραμα για το παρόν και αξία για το μέλλον. Αξιοποιούμε την ιστορικότητα του τόπου και την εμβληματική διαδρομή της σιδηροδρομικής γραμμής και την εντάσσουμε σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, ανοιχτό στην κοινωνία, στη φύση και στον άνθρωπο».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκει, μέσα από τέτοιες παρεμβάσεις, να μετατρέψει ανενεργά δίκτυα και υποδομές σε ζωντανά σημεία επαφής με τον χώρο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον τοπικό τουρισμό και την κοινωνική συνοχή.
Επέβλεψε από κοντά την πρόοδο των εργασιών στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κορίνθου
Την Πέμπτη 8 Μαΐου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, συνοδευόμενος από Αντιπεριφερειάρχες, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κορίνθου «Το Έργο του Αποστόλου Παύλου». Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο κοινωνικής φροντίδας, προϋπολογισμού 1.835.200 ευρώ, που υλοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας.
Με την ολοκλήρωσή του, το Γηροκομείο θα περιλαμβάνει ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο και υποδομές φιλοξενίας για περισσότερους από 30 συμπολίτες μας, με συνολική δυναμικότητα 32 κλινών. Το συγκρότημα διαμορφώνεται σε δύο πτέρυγες κοιτώνων, οι οποίες συνδέονται μέσω κλειστών διαδρόμων με το κεντρικό κτήριο των κοινόχρηστων χώρων.
Οι εργασίες αναβάθμισης περιλαμβάνουν την πλήρη ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, με στόχο την κάλυψη των προδιαγραφών ΑμεΑ, την εφαρμογή συστημάτων παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας, καθώς και την προσαρμογή στις απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου για Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερη κοινωνική αξία, που ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Περιφέρειας για την ενίσχυση δομών φροντίδας και αξιοπρέπειας για όλους.