Συνάντηση Άγγελου Χρονά με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας
Επί τάπητος τέθηκαν θέματα Δημόσιας Υγείας, που αφορούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την Τετάρτη 09 Ιουλίου στη Πάτρα στην έδρα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ιατρού Άγγελου Χρονά με τον Διοικητή κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο, παρουσία εκπροσώπων του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας για την ενίσχυση δράσεων πρόληψης και δημόσιας υγείας.
Ως επιστημονικά υπεύθυνος των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου που υλοποιούνται διαχρονικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Ιατρός κ ´Αγγελος Χρονάς είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το έργο που έχει αναπτυχθεί ήδη από την περίοδο της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών νοσημάτων προγράμματα τα οποία βέβαια συνεχίζονται έως και σήμερα με την περιφέρεια Πελοποννήσου και με τους Δήμους, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, τ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, καθώς και ο κ. Αναστάσιος Μυρίλλας, Διοικητικός Διευθυντής του Ιδρύματος.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος εξέφρασε τη θετική του ανταπόκριση και τη στήριξή του προς τα προγράμματα αυτά, τα οποία αποτελούν πλέον και εθνική προτεραιότητα, καθώς συμβάλλει και το Υπουργείο Υγείας στην εφαρμογή τους, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους για τη Δημόσια Υγεία.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη συνέχισης και διεύρυνσης των δράσεων προσυμπτωματικού ελέγχου, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε υπηρεσίες πρόληψης και την ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης των τοπικών κοινωνιών.