Το φυσικό γλυκαντικό που εξαλείφει τον καρκίνο του παγκρέατος και εμποδίζει τις μεταστάσεις
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η ζυμωμένη μορφή γλυκαντικού σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα παγκρέατος επιλεκτικά.

Ο καρκίνος του παγκρέατος παραμένει ένας από τους πιο δύσκολους και επιθετικούς τύπους καρκίνου, με πολύ χαμηλό ποσοστό επιβίωσης, κάτω από 10% σε βάση πενταετίας.
Η διάγνωση συνήθως γίνεται καθυστερημένα, όταν η ασθένεια έχει ήδη εξαπλωθεί και η χειρουργική αντιμετώπιση δεν είναι πλέον εφικτή. Επιπλέον η χημειοθεραπεία παρουσιάζει περιορισμένα αποτελέσματα. Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες αναζητούν πιο φυσικές και ήπιες θεραπείες σε φαρμακευτικά φυτά.
Η στέβια, γνωστή κυρίως ως φυσικό γλυκαντικό χωρίς θερμίδες, προέρχεται από τη Νότια Αμερική και χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων. Όμως τα φύλλα της δεν προσφέρουν μόνο γλυκύτητα.
Περιέχουν βιοδραστικές ουσίες όπως φλαβονοειδή και φαινόλες, που ενδέχεται να έχουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Αν και προηγούμενες μελέτες με την καθαρή μορφή της στέβιας έδειξαν αντικαρκινική δράση, τα ακατέργαστα εκχυλίσματα είχαν περιορισμένη αποτελεσματικότητα, κυρίως επειδή απαιτούσαν πολύ μεγάλες δόσεις για να δράσουν.
Διαβάστε περισσότερα για το φυσικό γλυκαντικό-«φάρμακο» για τον καρκίνο!