Ανοιχτή εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών στην Τρίπολη
Σκοπός της δράσης είναι να παρουσιάσει τη στενή σχέση της επιστήμης με την καθημερινή ζωή.
Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Χημείας, η Ένωση Ελλήνων Χημικών – Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει για πρώτη φορά στην Τρίπολη ανοιχτή, δημόσια εκδήλωση, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2026, από τις 10:00 έως τις 13:00, στο Ψηφιακό Μουσείο της πόλης, στην Πλατεία Πετρινού.
Σκοπός της δράσης είναι να αναδείξει τον θαυμαστό κόσμο της Χημείας και να παρουσιάσει τη στενή σχέση της επιστήμης αυτής με την καθημερινή ζωή.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίδειξη πειραμάτων Χημείας, μέσα από τα οποία μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη μαγεία της επιστήμης και να ανακαλύψουν, με βιωματικό τρόπο, πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η Χημεία με την καθημερινότητά μας.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η διάδοση της επιστημονικής γνώσης, η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των νέων για την επιστήμη της Χημείας και η ενδυνάμωση της σχέσης της τοπικής κοινωνίας με την επιστήμη και την εκπαίδευση.
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με στόχο να φέρει την επιστήμη πιο κοντά στους πολίτες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.