Fam Trip Επιμελητηρίου: Η Αρκαδία κέρδισε τις εντυπώσεις
Νέα δυναμική για τον Προσκυνηματικό, πολιτιστικό και ποιοτικό τουρισμό.
Η Αρκαδία βρέθηκε στο προσκήνιο του ελληνικού τουριστικού ενδιαφέροντος μετά το fam trip που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, 14-16 Νοεμβρίου 2025, στο οποίο συμμετείχαν δημοσιογράφοι και δημιουργοί περιεχομένου από πανελλαδικά μέσα.
Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου έφερε την Αρκαδία στο επίκεντρο της δημοσιότητας, με πλήθος δημοσιευμάτων, άρθρων, αφιερωμάτων και οπτικοακουστικού περιεχομένου να αναδεικνύουν το ιδιαίτερο προφίλ της περιοχής ως «Άγιον Όρος της Πελοποννήσου», «Μικρό Άγιον Όρος του Μοριά», αλλά και ως έναν προορισμό που συνδυάζει πνευματικότητα, φυσική ομορφιά και αυθεντικές εμπειρίες.
Τα δημοσιεύματα (Athens voice, in2life, ifemerida, espressonews, tourismtoday κ.α) ανέδειξαν:
-Τον ανερχόμενο προσκυνηματικό χαρακτήρα της Αρκαδίας.
-Την αρχιτεκτονική και ιστορική αξία των μοναστηριών της.
-Τις διαδρομές φύσης Δημητσάνα, Βυτίνα, Νεστάνη και άλλα χωριά.
-Τις εμπειρίες αυθεντικής φιλοξενίας και παραδοσιακής γαστρονομίας.
Η προβολή ενίσχυσε σημαντικά το νέο τουριστικό προφίλ της Αρκαδίας, το οποίο διαμορφώνεται μέσα από στοχευμένες δράσεις του Επιμελητηρίου και την πρωτοβουλία «This is Arcadia».
Δήλωση Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννη Τρουπή
«Η Αρκαδία μπήκε δυναμικά στον χάρτη του ποιοτικού και θεματικού τουρισμού. Η δημοσιότητα που προέκυψε αποδεικνύει ότι η περιοχή διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να ξεχωρίσει ως ένας προορισμός με ταυτότητα και διάρκεια.»
Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους (τίτλους άρθρων) και δείτε τα δημοσιεύματα που αναδεικνύουν την Αρκαδία ως έναν προορισμό που ξεχωρίζει.
Athens Voice
Αρκαδία. Ένα μαγευτικό διήμερο σε Τρίπολη, Δημητσάνα και Βυτίνα
iefimerida
Ένα άγνωστο χωριό μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα -Πέτρινο, απλωμένο κάτω από το βουνό, με νόστιμο φαγητό.
Ελεύθερος ΤύποςΑρκαδία: Ένα τριήμερο ταξίδι στην ιστορία, τη φύση και την παράδοση
Espresso
Το «Μικρό Άγιον Όρος του Μοριά»
Αθηναικό Μακεδονικά Πρακτορείο Ειδήσεων
Αρκαδία: Το «Άγιον Όρος της Πελοποννήσου»
in2life.gr
Στα μοναστήρια της Αρκαδίας η εκδρομή είναι θεϊκή
Η Νεστάνη είναι το τέλειο χωριό που δεν έχεις πάει
Στην Τρίπολη για το city break το σωστό
Bankingnews
Η Αρκαδία που ξεχωρίζει - Προσκυνηματικός τουρισμός και αυθεντικές εμπειρίες
insider
Αρκαδία: Μοναστήρια, φύση και ιστορικότητα στο “Άγιον Όρος της Πελοποννήσου”
monopoli
Εt in Arcadia ego: Ένα οδοιπορικό στο “Άγιο Όρος της Πελοποννήσου”
Tourism Today
Αρκαδία: Το «Άγιον Όρος της Πελοποννήσου»
Γιάννης Τρουπής: Η Αρκαδία ανερχόμενος προορισμός Προσκυνηματικού Τουρισμού
Και στα Social Media
https://www.facebook.com/share...
https://www.tiktok.com/@in2lif...
https://www.instagram.com/s/aG...