Γιώργος Καπλάνης: η Γορτυνία δεν χρειάζεται δήμαρχο-ταξιδευτή, αλλά δήμαρχο-εργάτη
"Πρέσβη της καλής εικόνας" χαρακτηρίζει τον Ευστάθιο Κούλη ο επικεφαλής της παράταξης "Γορτυνία-Νέα Αφετηρία".

Σε δήλωσή του ο κ. Καπλάνης αναφέρει...
Σε μια εποχή που οι τοπικές κοινωνίες ζητούν ουσία, λύσεις και παρουσία, η περίπτωση του Δημάρχου Γορτυνίας μοιάζει με ένα σύγχρονο πολιτικό παράδοξο: περισσότερα χιλιόμετρα εκτός δήμου, παρά εντός του. Με ένα ημερολόγιο γεμάτο παρουσιάσεις βιβλίων, συνεστιάσεις, συνέδρια και φωτογραφικά στιγμιότυπα, αναρωτιέται κανείς αν η Γορτυνία παραμένει προτεραιότητα ή απλώς πεδίο εκκίνησης μιας προσωπικής πολιτικής πορείας.
Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι σε λιγότερο από ένα μήνα, ο Δήμαρχος συμμετείχε σε σωρεία εκδηλώσεων εκτός της Γορτυνίας: από τις Βρυξέλλες, μέχρι την Πεύκη, την Αθήνα και τον Ασπρόπυργο. Παρών σε κάθε δημόσια εμφάνιση, πλην της πιο σημαντικής: στην καθημερινότητα των δημοτών του. Οι δημότες δεν έχουν ανάγκη από δηλώσεις πίστης στην αυτοδιοίκηση, αλλά από ασφαλείς δρόμους, υποδομές, υγεία, παιδεία και εργασία. Αυτά δεν λύνονται με φιλοφρονήσεις, αλλά με εργασία.
Η πολιτική δεν είναι κοινωνικό ημερολόγιο. Ούτε είναι αυτοσκοπός η παρουσία σε κάθε πανηγυρική εκδήλωση. Η Γορτυνία δεν χρειάζεται έναν δήμαρχο-ταξιδευτή, αλλά έναν δήμαρχο-εργάτη. Κάποιον που γυρίζει τα χωριά και περπατά τις πλατείες τους, συζητώντας με τους πολίτες για τα σχολεία που κλείνουν, τους δρόμους που καταρρέουν, τους νέους που φεύγουν.
Η απομάκρυνση του Δημάρχου από τον τόπο του μοιάζει με μια σιωπηρή αποδοχή: είτε πως όλα λειτουργούν άψογα (γεγονός που δεν ισχύει), είτε πως ο ίδιος δεν έχει πια ενδιαφέρον για την ουσία της διοίκησης. Και στις δύο περιπτώσεις, πρόκειται για αποτυχία.
Ο τόπος μας δεν χρειάζεται άλλους πρεσβευτές της «καλής εικόνας». Χρειάζεται ανθρώπους που θα κουράσουν το μυαλό και τα χέρια τους με τη δουλειά που απαιτεί η ανασυγκρότηση της Γορτυνίας. Ανθρώπους που θα θέσουν ως προτεραιότητα τους δημότες τους, όχι την πολιτική τους προβολή.
Ίσως ο κ. Δήμαρχος να βρει λίγο χρόνο – ανάμεσα σε παρουσιάσεις και χαμόγελα – να επιστρέψει πραγματικά στη Γορτυνία. Όχι για φωτογραφία, αλλά για δουλειά. Αν όχι, ας αφήσει τη θέση σε κάποιον που θέλει, μπορεί και είναι πραγματικά παρών.