Η Τρίπολη τίμησε την ημερά μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (photos-videos)
Όπως κάθε χρόνο, η κύρια εκδήλωση έλαβε χώρα στην πλατεία Προσφύγων της Μικράς Ασίας- Γεώργιος Καραγιάννης

Η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως "Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος", με απόφαση του Ελληνικού κράτους. Και φέτος, οι εκδηλώσεις στην Τρίπολη ήταν από τις πιο σημαντικές πανελλαδικά, χάρις, κυρίως, στις προσπάθειες της "Πανπροσφυγικής Ένωσης Αρκαδίας", την οποία συνδράμουν τόσο ο Δήμος Τρίπολης όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πέρα από το σύνηθες κι επιβεβλημένο μέρος του εορτασμού (δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γεώργιος Καραγιάννης), η φετινή εκδήλωση περιλάμβανε και βραβεύσεις, τόσο προς την οικογένεια του αειμνήστου ευεργέτη Γιώργου Καραγιάννη όσο και εκ μέρους της τελευταίας προς τους φορείς που συνεργάστηκαν ως προς την υλοποίηση των εκδηλώσεων εορτασμού.
Παρούσα σχεδόν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της περιοχής, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και η τοπική ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού.
Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο κύριος Κωνσταντίνος Βλάσης, Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Αρκαδίας, και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, κύριος Γεώργιος Διδασκάλου.