Αποψεις

Σμαραγδής κατά κριτικών για την ταινία "Καζαντζάκης"

Στην αρχή, νόμιζα πως ήταν μια ακόμα "εξυπνάδα" που ξεφύτρωσε, ως "τρολιά", στο ελληνικό διαδίκτυο...

Αλλά, όχι, είναι αλήθεια. Ο...φοβερός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής δήλωσε, που λέτε, στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη, όπου βρέθηκε καλεσμένος, ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον ορισμένων κριτικών που έγραψαν αρνητικά σχόλια για την ταινία «Καζαντζάκης». Κριτικοί οι οποίοι, όπως είπε, είναι ομάδα, τον χτυπάνε συντονισμένα και καθοδηγούνται από ένα σύστημα.

 

Καταρχάς, κι εγώ είχα την, πραγματικά, ατυχία να παρακολουθήσω τη συγκεκριμένη ταινία. Ωστόσο, δεν θέλησα να γράψω κριτική, διότι, την ίδια περίοδο, είχα παρακολουθήσει  αξιόλογες ταινίες και ο "Καζαντζάκης" πέρασε και δεν..."ακούμπησε"..

 

Ωστόσο, εδώ ο κύριος Σμαραγδής θα μου επιτρέψει να δηλώσω πως διαπράττει "φάουλ"...Πέρα από την ποιότητα της ταινίας-η οποία, κατά την άποψή μου, είναι κάκιστη-, δεν μπορεί να υποστηρίζει πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εναντίον του από "κακόψυχους"- αυτό το είπε στο Star και μετά ανακάλεσε- κριτικούς που δεν θέλουν να γυρίζονται ταινίες που προβάλουν το ελληνικό..."φως"!

 

Είπε κι άλλα ο κ. Σμαραγδής...Είπε πως είναι "μόδα" στο εξωτερικό να παράγονται ταινίες με αρνητικούς χαρακτήρες που προβάλουν τη μιζέρια, το μηδενισμό και την παραβατικότητα.

 

Δεν μας ανέφερε ταινίες-μάλλον, γιατί η χειρότερη εξ αυτών είναι κατά πολύ ανώτερη από τη δική του-, αλλά "πιάσαμε" το νόημα...Εδώ και καιρό, άλλωστε, ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης προσπαθεί να "πουλήσει μελό" δήθεν πατριωτικού περιεχομένου, είτε με τον "Ελ Γκρέκο"- ο οποίος ήταν μια σχετικά αξιοπρεπής ταινία-, είτε με το "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι"-που δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική..- και, τέλος, με το "Καζαντζάκης"-που "τερμάτισε" σε φθήνια και κακογουστιά, κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε που πήγαν τα 3,5 εκατομμύρια της παραγωγής....

 

Εννοείται πως οι κριτικοί δεν είναι αλάθητοι, ούτε ο κάθε καλλιτέχνης δημιουργεί συνεχώς αριστουργήματα...Όσοι το κατάφεραν αυτό, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού...Αλλά, το να μηνύσει ένας σκηνοθέτης κριτικούς επειδή τον "καθύβρισαν οργανωμένα, με τον ίδιο τρόπο, τα ίδια επιχειρήματα", είναι κωμικό...

 

Αν επιθυμεί ο κ. Σμαραγδής, και ο κάθε καλλιτέχνης, να "αποστομώσει" τους κριτικούς, ας προσπαθήσει, την επόμενη φορά, να γυρίσει μια κανονική ταινία...Όχι αυτόν τον κιτς αχταρμά, με ερμηνείες τύπου "σχολικό σκετς" και σκηνογραφία της.. πλημμύρας, που είχε τον τίτλο "Καζαντζάκης"..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.