Αποψεις

Τρίπολη: Περιφερειακό "δια ζώσης", Δημοτικό "με τηλεδιάσκεψη"!

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Το αντίστροφο, θα φάνταζε λογικότερο...

Την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2021, μετά από πολύ καιρό, θα έχουμε, την ίδια μέρα, συνεδριάσεις και των δυο βασικών Συμβουλίων των αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας: Στις 16:00, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και στις 20:00, την αντίστοιχη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Μόνο που το μεν πρώτο θα συνεδριάσει "δια ζώσης", ενώ το δεύτερο με "τηλεδιάσκεψη"!

Περιέργως, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Τρίπολης δεν δύνανται, ακόμη, να.. βρεθούν από κοντά, ενώ οι αντίστοιχοι Περιφερειακοί το έχουν κατορθώσει δια...εμβολιασμού! Συνεπώς, ο οιοσδήποτε μπορεί να φθάσει στο συμπέρασμα πως τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν, ανάμεσά τους, κάποιους οι οποίοι είτε δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί πλήρως είτε δεν πρόκειται να εμβολιαστούν- όπως είναι δικαίωμά τους, βέβαια.

Ωστόσο, προξενεί κάποιες απορίες το γεγονός πως δεν "προκρίνεται" η λύση της "δια ζώσης" συνεδρίασης μέσω των διαγνωστικών ελέγχων, όπως σε κινηματογράφους, θέατρα κλπ. Από την άλλη, είναι πολύ πιθανό πως η Δημοτική Αρχή- και ορθώς- δεν θέλησε να "επιβάλει" μέτρα απαγόρευσης σαν κι αυτά που "επέβαλε" η Περιφερειακή, με την τελευταία ν' αποκλείει από τις συνεδριάσεις κάθε ανεμβολίαστο, ακόμα κι όταν αυτός είναι υπάλληλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κι εργάζεται για το Συμβούλιο!

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι, κυρίως, η συζήτηση και η απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας "λύσεως" της Κοινωφελούς Επιχείρησης, η οποία "πνέει τα λοίσθια" ως δομή και, δυστυχώς, εργαζόμενοι σ' αυτήν παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές του 2021, εν μέσω πανδημίας! Η συζήτηση, όμως, αυτή- όπως και η απόφαση- θα έπρεπε ν' αποτελούν το αποτέλεσμα μιας "δια ζώσης" συνεδρίασης και, πιθανώς, αντιπαράθεσης μεταξύ των Συμβούλων. Αν μη τι άλλο, στις τηλεδιασκέψεις η δυνατότητα παρέμβασης εκ μέρους των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν είναι επικεφαλής, είναι από δύσκολη έως ανύπαρκτη, για πολλούς και διάφορους λόγους. 

Κατά τη γνώμη μας, ένα τόσο σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα, που έχει δημιουργήσει "πονοκεφάλους" σε μια σειρά Δημοτικών Αρχών, δεν είναι δυνατό να συζητηθεί επαρκώς μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως ακριβώς δεν είναι δυνατό να γίνεται σοβαρή διδασκαλία στα σχολεία μέσω τηλεκπαίδευσης. Τουλάχιστον, για τα Ελληνικά δεδομένα...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.