Πολιτικη

Τζιούμης: "Αδιάβαστος ο κ. Τσιαμούλος"

Την Πέμπτη (31/5), παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο" κ. Κώστας Τζιούμης, με αφορμή το τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο.

Καταρχάς, έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές του night run. Τέτοιες εκδηλώσεις, δήλωσε, πρέπει να γίνονται από συλλόγους της περιοχής μας, με την στήριξη του Δήμου, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι επισκέπτες μας, τις ομορφιές και την άριστη φιλοξενία της περιοχής μας και να λειτουργούν ως διαφημιστές μας.

Για το θέμα του μνημοσύνου των απαγχονισθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής αυτό που εμείς είπαμε  στο δημοτικό συμβούλιο είναι ότι δεχόμαστε βέβαια την συγνώμη του προέδρου για την αβλεψία, να μην έχουν δίσκο με σιτάρι στο μνημόσυνο, αλλά του επισημάναμε να ζητήσει συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι προσεβλήθησαν ιδιαίτερα, με αυτή την αμέλεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής και από την καθυστέρηση για την πραγματοποίηση του μνημοσύνου.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης, με την έξοδό του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για άλλη μια φορά, δοξάζει την περιοχή μας. Τα αυτονόητα συγχαρητήρια όλων μας, κάθε φορά που Αστέρας κάνει μεγάλες επιτυχίες, δεν αρκούν. Ο κύριος Τζιούμης δήλωσε, ότι ο Δήμος πρέπει να κάνει κάποια έργα, που έχουν σχέση με τον δρόμο για το γήπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και την διασύνδεσή του με την εθνική οδό, αλλά και με χώρους πάρκινγκ, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή που το καλοκαίρι θα την επισκεφθούν Ευρωπαϊκές ομάδες και πολίτες.
Πάνε πάνω από 10 χρόνια ,συνέχισε, που τελευταία φορά ο Δήμος έκανε έργα στην περιοχή, με το δρόμο, τα πεζοδρόμια, το φωτισμό και πρότεινε να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο συμβούλιο, ώστε να παρθούν αποφάσεις για το τι μπορεί να γίνει.

ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

Για το θέμα του σχεδίου νόμου που αφορά στις δομικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την επονομασία Κλεισθένης, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, ο κ. Τζιούμης δήλωσε ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί εκτενώς, σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, έτσι ώστε να τοποθετηθεί το σώμα και να καταθέσει τις προτάσεις και τις θέσεις του, στην δημόσια διαβούλευση.

 

ΠΡΟΝΗΠΙΑ

Για το θέμα των προ νηπίων, ένα θέμα που εμείς ανοίξαμε για πρώτη φορά σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, οι θέσεις της παράταξής μας είναι συγκεκριμένες έχουν εκφραστεί  στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και με δελτίο τύπου.
Καταρχάς ο κ. Παυλής για άλλη μια φορά χωρίς καμιά συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους, αποφάσισε για το Δήμο Τρίπολης να εφαρμοστεί ο νόμος από φέτος, το Σεπτέμβριο του 2018. Και όταν εμείς διαμαρτυρηθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο, αναγκάστηκε να καλέσει μία συνάντηση όπου συμμετείχαν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών σταθμών, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και βέβαια οι παρατάξεις. Εκεί λοιπόν  διαπιστώσαμε ότι είχε ήδη βγει το ΦΕΚ που ενέτασσε το Δήμο μας μαζί με άλλους δήμους, στην εφαρμογή του νόμου από φέτος. Εμείς καταγγείλαμε λοιπόν στη συνάντηση αυτή, όπου ουσιαστικά μας ανακοινώθηκαν τετελεσμένα, ως προσχηματική και τονίσαμε ότι αυτή η συνάντηση θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πριν αποφασίσει ο δήμαρχος την εφαρμογή του νόμου από φέτος.

 Για την ουσία του θέματος τώρα δηλώνουμε ότι σαφώς είμαστε υπέρ και στηρίζουμε την δεκατετράχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Έχομε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δημόσιες δομές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούν οι δημοτικές ή οι ιδιωτικές.

Ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος, όμως δίνει το δικαίωμα της εφαρμογής του από το 2020, αυτό είναι κατανοητό ότι γίνεται, γιατί ο νομοθέτης θέλει να δώσει το χρόνο στις υπάρχουσες δημοτικές ή ιδιωτικές δομές να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Η θέση μας λοιπόν είναι ότι θα έπρεπε να περιμένουμε το 2020 να εφαρμοστεί ο νόμος, όπως άλλωστε το προβλέπει, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα πρωτίστως στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς να προσαρμοστούν, παίρνοντας παιδιά ηλικίας δύο έως τεσσάρων ετών και ακολούθως το ίδιο ισχύει και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. 

Αυτή η βιασύνη της διοίκησης του κ Παυλή, οδηγεί στον κίνδυνο να χαθούν θέσεις εργασίας και πιθανόν να κλείσουν και δημοτικές δομές,(για το ίδιο ανησυχεί κι ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο), όπως και να χαθούν θέσεις εργασίας και στις ιδιωτικές δομές. Για μας είναι το ίδιο σημαντικό όταν χάνονται θέσεις εργασίας είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, γιατί όταν ένας άνθρωπος χάνει τη δουλειά του, γι’ αυτόν και την οικογένειά του, είναι τεράστιο θέμα, είτε είναι δημοτικός, είτε ιδιωτικός υπάλληλος. 

Επιπλέον θα χάσουμε και τα vouchers, τα οποία βέβαια το 2020 θα τελείωναν ,αλλά υπάρχει νωρίτερα το 2018 και το 2019,τα δύο επόμενα χρόνια, που θα τα έπαιρναν  στην περιοχή μας και  είναι περίπου 300-400.000 € , χρήματα που θα λείψουν από την περιοχή μας.

Θα μου επιτραπεί, κλείνοντας, να κάνω ένα σχόλιο σε αυτό που ανέφερε, για μένα, ο κ. Τσιαμούλος στο δημοτικό συμβούλιο και κατόπιν στην συνέντευξη τύπου που έδωσε. Στο δημοτικό συμβούλιο είπα στον κύριο Τσιαμούλο ότι έρχεται αδιάβαστος και αναφέρεται σε μας, χωρίς να έχει διαβάσει τα δελτία μας τύπου. Τελικά, μετά την συνέντευξή του, καταλαβαίνω  ότι δεν είναι αδιάβαστος, αλλά λέει ψέματα και συνειδητά διαστρεβλώνει τις θέσεις μας. Αναφέρει συγκεκριμένα, ότι "ο κύριος Τζιούμης είπε ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό" και κάνοντας ένα συλλογιστικό άλμα συμπεραίνει ότι βλάπτω τα συμφέροντα της πόλης. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα, πουθενά εγώ  δεν έχω αναφέρει τη λέξη πιλοτικό και τον προκαλώ να φέρει το δελτίο τύπου και να το διαβάσει.

 

ΜΕΡΚΟΒΟΥΝΙ

Τέλος ο κ. Τζιούμης, στηλίτευσε την συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, απέναντι στους κατοίκους του Μερκοβουνίου, οι οποίοι παρευρέθησαν στο δημοτικό συμβούλιο, για να συζητήσουν ένα θέμα που ήταν στην ημερήσια διάταξη και αφορούσε το χωριό τους και το οποίο αποσύρθηκε από τον κ. Πρόεδρο με την δικαιολογία ότι απουσιάζει ο δήμαρχος. Ο κ.Τζιούμης τοποθετήθηκε, ότι δεν μπορεί να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι του χωριού, ερχόμενοι στο ΔΣ και ο δήμαρχος να βρίσκεται στην από κάτω αίθουσα και να μην μπορεί να ανέβει, για λίγο επάνω να συζητηθεί το θέμα του

ΚΕΔΗΤ

Σχετικά τώρα με χθεσινά δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι το χρέος της ΚΕΔΗΤ προς τον ΕΦΚΑ, έχει φτάσει τις 400000, δηλώνουμε ότι το θέμα αυτό, το έχουμε αναδείξει 2-3 φορές στο δημοτικό συμβούλιο και δυστυχώς δεν βλέπουμε από τη δημοτική αρχή καμιά προσπάθεια να αντιμετωπισθεί. Όπως έχουμε τονίσει και παλαιότερα, ο κ. Παυλής με τις ενέργειες του και τις παραλείψεις του, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την επιχείρηση στο κλείσιμο.

Να θυμίσω το θέμα της διερεύνησης του σκανδάλου το οποίο έχει βαλτώσει, με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου και του προεδρείου της επιχείρησης για τρία χρόνια. Ορκωτοί λογιστές, με διάφορα τεχνάσματα, ακόμη δεν έχουν μπει. Οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης τελείωσαν τον έλεγχο και αναμένουμε το πόρισμα. Νομίζουμε ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση.

 

 

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.