Πολιτικη

Μ. Ρουσιάς κατά του προγράμματος "Αντ. Τρίτσης"

"Πνίγηκαν" 2,5 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Τρίπολης, αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Τρίπολη έχασε 2,5 εκατ. Ευρώ που αφορούσαν την κατασκευή ενός πολύ σπουδαίου έργου για την πόλη, την "Αποχέτευση ομβρίων υδάτων περιοχής Φιλικών και Περιφερειακής οδού Δ.Κ Τρίπολης" και οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και τον βουλευτή Αρκαδίας και υφυπουργό Εξωτερικών κ. Βλάση.

Εξηγούμαι, το έργο είχε υποβληθεί από τη Δ.Ε.Υ.Α. Τρίπολης τον Μάρτιο του 2019 και αφορούσε την αντιπλημμυρική θωράκιση μιας περιοχής, η οποία έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν και συνεχίζει να κινδυνεύει από σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα, γι’ αυτό και έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Κινδύνου Πλημμύρας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις Πλημμύρες (2007/60/ΕΚ) και της εθνικής νομοθεσίας. 

Το συγκεκριμένο έργο είχε περάσει τη βάσανο της αξιολόγησης με επιτυχία από την τεχνική γραμματεία του ΦιλόΔημου και ήταν προς ένταξη, αλλά δυστυχώς προκηρύχθηκαν οι εθνικές εκλογές. Στη συνέχεια, παραδόθηκε με πολλά άλλα έργα ως αξιολογημένα στον κ. Θεοδωρικάκο, μάλιστα με τις αποφάσεις ένταξης έτοιμες και μόνη εκκρεμότητα την «χρυσοποίκιλτη» υπογραφή του. Ο ΥΠΕΣ αντιλήφθηκε την σημασία της "προίκας" που του άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να την καπηλευτεί με γκαιμπελίστικες μεθόδους.

Έτσι στις 30 Οκτωβρίου του 2019 κάλεσε τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη στο υπουργείο, έβγαλε φωτογραφία μαζί του και δημοσίευσε δελτίο τύπου που ενημέρωνε τους πολίτες ότι «Το έργο της Τριπόλεως θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιπλημμυρική προστασία της πόλης».

Και κάπου εδώ φτάνουμε στη φιέστα που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού στο Νιάρχος πριν λίγες ημέρες, όπου παρουσίασαν για τρίτη φορά τον «Α.Τρίτσης» (δηλαδή τον ΦιλόΔημο με άλλο όνομα). Μόνο που στις 11 προσκλήσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ξέχασε αυτήν της αντιπλημμυρικής θωράκισης, δηλαδή τα έργα αυτά δεν μπορούν να ενταχθούν, δηλαδή η Τρίπολη έχασε 2,5 εκατ. ευρώ για ένα μεγάλης σημασίας έργο υποδομής που στόχευε να σώσει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.  

ΥΓ: Εδώ το επίσημο δελτίο τύπου από το ΥΠΕΣ https://www.ypes.gr/synantiseis-taki-theodorikakoy-me-toys-dimarchoys-tripolis-kai-nayplioy/?fbclid=IwAR18baz8vDrUcdWpC-ALYKFRhp-c_BWWfY0IQ-9VaAYQt6HhsZx4nzbjmsg 

ΥΓ2: Περιμένω από τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, ειδικά αυτούς που βγήκαν και πανηγύριζαν τις προάλλες για το σπουδαίο έργο ύδρευσης-αποχέτευσης του Λεβιδίου (ανάθεμα και εάν ήξεραν περί τίνος πρόκειται), που είχε ενταχθεί πριν έναν χρόνο στον ΦιλόΔημο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το «έσωσε» ο ΥΠΕΣ μεταφέροντας το στον «Α.Τρίτση» (δηλαδή στον ΦιλόΔημο με άλλο όνομα), να το πάρουν πάνω τους και κατόπιν ενεργειών τους (ξέρουν αυτοί πως γίνονται αυτά) να σώσουν το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ αντιπλημμυρικό της Τρίπολης. Αιδώς Αργείοι.

Μαρίνος Ρουσιάς

Μέλος Ν.Ε. Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.