Πολιτικη

Ο Γιώργος Παπαηλιού για την "Ημέρα τιμής των αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ"

Ο Βουλευτής Αρκαδίας περί "Ημέρας αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας" και του θεσμικού ρόλου των Δικηγόρων

 

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Η. Παπαηλιού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την «Ημέρα τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» -Τρίπολη, 27.6.2021-, δήλωσε:

Αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας  είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, με τρόπο απολύτως συμβατό προς το δημοκρατικό πολίτευμα, το σύνταγμα, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, αναγνωρίζεται η προσφορά των απόστρατων αστυνομικών προς το κοινωνικό σύνολο.

 

Επιπρόσθετα, με αφορμή τη Συνεδριακή Ημερίδα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης για τη Δικαιοσύνη (26.6.2021), ο κ. Παπαηλιού τόνισε τα εξής:

Είναι σημαντικός ο θεσμικός ρόλος του δικηγορικού σώματος, τον οποίο και το ίδιο πρέπει να υπηρετεί με επάρκεια, αποφασιστικότητα και  συνέπεια. Ταυτόχρονα, σημαντικός είναι και ο ρόλος των δικηγόρων, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να τους αναγνωρίζεται (όχι με λόγια)  και να τους αποδίδεται (στην πράξη) η θέση που εκ του ρόλου τους ανήκει. 

Και βέβαια, να μη εμπαίζονται από την πολιτεία, εν προκειμένω από την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατά την περίοδο της πανδημίας, και όχι μόνον. 

(Δελτίο τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.