Πολιτικη

“Μήπως κ. Νίκα να πάμε στο Μαντείο των Δελφών για τη χάραξη του δρόμου Μεγαλόπολη-Αρχαία Ολυμπία;”

Διαβάστε την ανακοίνωση του Βαγγέλη Γιαννακούρα

Ζητώντας το λόγο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για να ενημερωθώ και εγώ και κυρίως οι συμπατριώτες μας Γορτύνιοι, μετά το νέο πυροτέχνημα του κ.Νίκα, σχετικά με τη χάραξη του δρόμου Μεγαλόπολη-Αρχαία Ολυμπία, δέχθηκα καταρχάς μία ανελέητη επίθεση και από τον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου και από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας (έχει μία εμμονή μαζί μου) αλλά και από άλλους συμβούλους της περιφερειακής αρχής λες και ήθελαν να κρύψουν κάτι, στην κυριολεξία φιμώνοντάς με, σε βαθμό που με τις κραυγές τους με εμπόδισαν να ολοκληρώσω την ερώτησή μου.

Μία ερώτηση που προέκυψε από δελτίο τύπου της Περιφέρειας, η οποία αποκάλυψε ότι η προμελέτη του δρόμου προβλέπει ότι ο άξονας αυτός δε διέρχεται από τη Γορτυνία, όπως προβλεπόταν και όπως είναι και το πιο φυσιολογικό, βάσει του ανάγλυφου, αλλά διέρχεται μέσα από τον ορεινό όγκο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτεται η πυρόπληκτη και δυσπρόσιτη Κάτω Γορτυνία, όταν μάλιστα όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση στην συγκεκριμένη περιοχή, λόγω της παράκαμψης Λαγκαδίων.

Και όχι μόνο δεν με άφησαν να ολοκληρώσω το ερώτημά μου, αλλά παίρνοντας το λόγο ο κ. Νίκας κατά τη συζήτηση άλλου θέματος, έδειξε πως ξέχασε τις υποσχέσεις που έδινε κατά την επίσκεψή του στην Γορτυνία, μετά τις φωτιές (όπως είχε αποκαλύψει και ο ίδιος ήταν η πρώτη φορά που την επισκέφτηκε), προσπαθώντας να απαλύνει το θέμα, δεν απάντησε συγκεκριμένα επί του ερωτήματός μου αλλά είπε («η Δυτική Γορτυνία δεν πρέπει να ανησυχεί καθόλου, αλλά το θέμα είναι να γίνει το συγκεκριμένο έργο και όχι να κάνει κύκλους γύρω από τη Γορτυνία, αλλά να αγκαλιάζει τη Γορτυνία»).

Εγώ αγαπητοί μου συμπατριώτες δεν κατάλαβα, εσείς καταλάβατε;

Δυστυχώς δεν υπάρχει και το Μαντείο των Δελφών να μας λύσει το γρίφο, αλλά ακόμα και αν υπήρχε είμαι σίγουρος ότι θα αποκάλυπτε πως η Γορτυνία στην προμελέτη είναι απέξω.

Ευτυχώς που είναι προμελέτη και ο κ.Νίκας και η παρέα του δεν θα προλάβουν να υλοποιήσουν το έργο αυτό.

Με όλα αυτά αποδεικνύεται ότι τα μεγάλα λόγια του κ.Νίκα για την Αρκαδία είναι προσχηματικά και ψεύτικα και το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι να χρυσώσει το χάπι για την τραγική κατάσταση που οδήγησαν αυτός και η Κυβέρνησή του, την περιοχή της Μεγαλόπολης με το βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά χρησιμοποιώντας και χρήματα που προβλέπεται να δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή της Μεγαλόπολης για επούλωση των πληγών από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων .

Φαίνεται αγαπητοί μου συμπατριώτες ότι ο κ.Νίκας διακατέχεται από πόνο και θυμό για την Αρκαδία, ως απόρροια του εκλογικού αποτελέσματος, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα ξανασυμβεί αν δοκιμάσει την τύχη του στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, γιατί όλοι πλέον έχουν πειστεί για την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητά του. Και έχουν πλέον στοιχεία για να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.