Πολιτικη

Παπαηλιού: "Ίση αντιμετώπιση" για τους εποχικούς πυροσβέστες

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Γιώργος Παπαηλιού

Συνάντηση του Βουλευτή Αρκαδίας με εργαζόμενους στον τομέα της πυρόσβεσης

Ο Βουλευτής  Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Η. Παπαηλιού συναντήθηκε, στην Τρίπολη, με εκπροσώπους του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών και του Πανελλαδικού Σωματείου Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, ενημερώθηκε και συζήτησε μαζί  τους για θέματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα και τους συμβασιούχους-εποχικούς πυροσβέστες:  

Με την κατηγοριοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος σε μόνιμους, «πενταετούς» και συμβασιούχους-εποχικούς, τίθεται ζήτημα ίσης αντιμετώπισης των «εποχικών» πυροσβεστών με τους υπόλοιπους, ως προς τους όρους απασχόλησης και εργασίας, δεδομένου ότι παρέχουν την ίδια εργασία και υπό τις ίδιες συνθήκες με αυτούς.  Και βάσει αυτών, (τίθενται) προβλήματα στη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η αντιπυρική περίοδος, εντός της οποίας απασχολούνται οι εποχικοί πυροσβέστες, εκ των πραγμάτων δεν συνδέεται μόνον με την κατάσβεση των πυρκαγιών. Οι εποχικοί πυροσβέστες, όπως και οι υπόλοιποι, απασχολούνται και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και άλλων συμβάντων που λαμβάνουν χώραν καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επομένως, η πρόσληψή τους πρέπει να παραταθεί και πέραν της αντιπυρικής περιόδου.

Εν πάση περιπτώσει, στο εξής, οι προσλήψεις πρέπει γίνονται με τρόπο, ώστε «να μην αφήνουν εκτός» τους εποχικούς πυροσβέστες, ανεξαρτήτως ηλικίας, και με αυξημένη μοριοδότηση (κυρίως όσους έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία «στην πρώτη γραμμή»). Εξάλλου τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι τόσα και τέτοια, που πρέπει να καλυφθούν. 

Συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία με τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εποχικών πυροσβεστών.

(Δ.Τ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.