Συνεντευξεις

Τζιούμης: Ο κ. Παυλής φοβάται την κριτική

Συνέντευξη παραχώρησε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Τζιούμης, στον arcadia 938, σχετικά με το περιστατικό του επιλεκτικού αποκλεισμού μέσων ενημέρωσης από εκδήλωση του Δήμου Τρίπολης τη 19η Μαρτίου 2018.

Ο κ. Τζιούμης δήλωσε τα εξής:

"Θεωρώ το γεγονός απαράδεκτο. Καταρχάς, δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική του κ. Δημάρχου, ώστε να κάνει μια δημόσια εκδήλωση σε ένα δημόσιο χώρο και να προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να εμποδίσει την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Όταν επιλέγει να είναι στην εκδήλωση με συγκεκριμένα μέσα, ελάχιστα μέσα και το σύνολο και την πλειοψηφία των ΜΜΕ να την αφήνει απέξω με το έτσι θέλω. Για μένα, αυτό σημαίνει ότι κάτι φοβάται και δεν θέλει την παρουσία ή ερωτήσεις που θα έθεταν τα ΜΜΕ στην συγκεκριμένη εκδήλωση γιατί πιθανόν κάτι θέλει να τα αποκρύψει από τους πολίτες. Είναι απαράδεκτο και ευθεία βολή στην αντικειμενική ενημέρωση και στη δημοτική διαδικασία γενικώς στα δρώμενα της πόλης μας. Είναι ένα γεγονός που δεν θυμάμαι να έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πάλι από άλλον Δήμαρχο και είναι όπως είπαμε και χθες άλλη μια μαύρη σελίδα, στη διοίκηση, στη Δημοτική Αρχή του κ. Παυλή τα τελευταία 3.5 χρόνια. Δεν το είχαμε δει αυτό. Μας εκπλήσσει συνεχώς δυσάρεστα."

Τι θεωρείτε ότι φοβάται ο κ. Δήμαρχος και δεν θέλει την παρουσία όλων των μέσων σε εκδηλώσεις του Δήμου;

"Αυτό δεν είμαι ο αρμόδιος να το απαντήσω, δεν ξέρω τι ακριβώς φοβάται, εγώ ξέρω ότι υπάρχει μια δεδομένη κατάσταση που αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία κατάσταση αυτή ο Δήμαρχος, κάποια στιγμή υποχρεωτικά θα απολογηθεί στους πολίτες. Και γιατί το λέω αυτό, είναι 3.5 χρόνια Δήμαρχος ουσιαστικά μια θητεία, το έχω πει επανειλημμένως αυτό. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα τώρα θα πηγαίναμε για εκλογές και θα τελείωνε η θητεία του. Το μόνο έργο, το μόνο αποτέλεσμα που έχει κάνει και έχει συνεισφέρει στην διαχείριση των απορριμμάτων είναι ο Άγιος Βλάσης. 

'Οταν λοιπόν, υπάρχει μια ευρεία συζήτηση γενικότερα για την διαχείριση των απορριμμάτων και ο Δήμαρχος αρέσκεται να μας φέρνει εταιρίες, γιατί από ότι έμαθα ήταν η προβολή μιας εταιρίας η οποία έχει μια συγκεκριμένη μέθοδο που δεν ξέρω αν είναι πακεταρισμένη ή δεν είναι, ή τι λύση έχει για τα απορρίμματα. Δεν νομίζω πότε ότι είναι η δουλειά της διοίκησης του Δήμου ή του Δημάρχου να κάνει ουσιαστικά, τον πλασιέ εταιριών. Πριν ένα χρόνο - ενάμιση, μας είχε φέρει άλλη εταιρία, τώρα μας έφερε μια άλλη εταιρία με μια άλλη μέθοδο. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτό είναι η χρηστή διοίκηση και είναι η προσπάθεια που κάνει για να αντιμετωπίσει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, αυτό της διαχείρισης των απορριμάτων, φέρνοντας κατά καιρούς μια εταιρία να μας κάνει προβολή, αυτό ουσιαστικά ήθελε να αποκρύψει από τους πολίτες. Την γύμνια της πολιτικής του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων. Και ενώ, θα περιμέναμε να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις στη Δημοτική Αρχή ύστερα από τόσα χρόνια, γιατί δεν είναι χθεσινός ο κ. Παυλής. Αυτός αρέσκεται και καταναλώνεται σε προβολή διαφόρων επιχειρηματιών ή εταιριών. 

Όταν θες να παρουσιάσεις κάτι, οτιδήποτε είναι αυτό, εγώ νομίζω ότι ζητάς την μέγιστη προβολή από όλους, να καλέσεις τους πάντες, να το προβάλεις όσο το δυνατόν περισσότερο, εκτός αν αυτό που θες να παρουσιάζεις το κάνεις μόνο και μόνο για να το παρουσιάσεις, και φοβάσαι ότι αν κάνεις προβολή και κάνουν κριτική ή ερωτήσεις τα ΜΜΕ, θα καταρρεύσει αυτό που προσπαθείς εσύ να πλασάρεις. 

Εγώ, δηλαδή, πιστεύω ότι αυτό που φοβόταν ήταν η κριτική και οι ερωτήσεις πάνω σε αυτό που ήθελε να παρουσιάσει. 

Το θέμα αυτό και της παρουσίασης της συγκεκριμένης εταιρίας αλλά και του γεγονότος που συνέβη χθες, του απαράδεκτου, επαναλαμβάνω,  αποκλεισμού των ΜΜΕ. Εμείς, προτιθέμεθα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο  να συζητηθεί επισήμως και να μην μείνουμε μόνο με δηλώσεις. Να συζητηθεί επισήμως στο θεσμικό όργανο, το ανώτερο όργανο διοίκησης, που είναι το Δημοτικό συμβούλιο."

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.