Συνεντευξεις

"Δεν μπορούμε το 2018 να μιλάμε για τεχνικές αδυναμίες" (ηχητικό)

Για τον τρόπο αντιμετώπισης των επιπτώσεων, που προκαλούν τα έντονα -και ακραία- καιρικά φαινόμενα και τις δυνατές λύσεις, που μπορούν να δοθούν μίλησε στον "Αρκαδία 938" ο περιβαλλοντολόγος - δασολόγος, Θεόδωρος Πλέσσιας.

Με αφορμή τις υλικές ζημιές από το τελευταίο καιρικό φαινόμενο "Ζορμπάς", βρέθηκε στο στούντιο του "Αρκαδία 938" ο Περιβαλλοντολόγος - Δασολόγος, Θεόδωρος Πλέσσιας, καλεσμένος στην εκπομπή της Δέσποινας Παπαδάτου, "Πάνω Στην Ώρα".

Η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη μελετών για τις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων και των απαραίτητων υποδομών στη χώρα μας  και οι "αστείες δικαιολογίες" των πολιτικών της κεντρικής αλλά και της τοπικής πολιτικής σκηνής, ήταν τα κυριότερα θέματα, τα οποία ανέλυσε ο κύριος Πλέσσιας. 

Η ξηρασία από τη μία και τα πλημμυρικά φαινόμενα από την άλλη, δυστυχώς, "εδραιώνονται" στην χώρα μας και αλλάζουν τις ζωές μας, καθιστώντας αναγκαία την προσαρμογή του σύγχρονου Έλληνα και Αρκά σε μία καινούρια πραγματικότητα.

Μία πραγματικότητα, στην οποία:

-οι πολιτικοί θα πρέπει να δρουν διακομματικά υπέρ του κοινού συμφέροντος, με στόχο την προετοιμασία ουσιαστικά της χώρας για αντιμετώπιση και εποικοδομητική εκμετάλλευση των νέων κλιματολογικών συνθηκών και κατανομή των κονδυλίων ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε πριοχής

-οι αγρότες θα πρέπει να εξοπλίζονται με νέα συστήματα τεχνολογίας -προκειμένου να προφυλάσσουν τις καλλιέργειές τους- και θα υιοθετούν νέα είδη καλλιέργειας σύμφωνα με τις νέες κλιματολογικές συνθήκες

-οι πολίτες θα πρέπει να διατηρούν καθαρό το περιβάλλον, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα μπαζώματος ρεμάτων με απορρίμματα κάθε είδους

Για το Ζευγολατιό Αρκαδίας, που υποδέχεται τα νερά από τα περιβάλλοντα βουνά, πλήττεται από κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο και αποτέλεσε θέμα αναφοράς και για τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων, αλλά και για τον δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, ο κύριος Πλέσσιας τόνισε την επικινδυνότητα της κατάστασης και τον ενδεχόμενο κίνδυνο απώλειας της ονομασίας Π.Ο.Π. των καλλιεργήσιμων προϊόντων της περιοχής.

Για το γήπεδο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και για την οποία έχει γίνει λόγος για "γεωφυσικό πρόβλημα", ο κύριος Πλέσσιας χαρακτήρισε "αστείο" τον ισχυρισμό της δημοτικής αρχής, ότι δεν μπορεί στο συγκεκριμένο σημείο να γίνει κάποιο αποτελεσματικό έργο.

Ακούστε όλα, όσα είπε ο κύριος Πλέσσιας...

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.