Καραμάνος στον Αρκαδία 93.8: "Τα Γεωργάντεια είναι μια γορτή για όλους"
Ο Κωνσταντίνος Καραμάνος, μέλος της διοργάνωσης για τα "Γεωργάντεια", μίλησε στον Αρκαδία 93.8 για τις λεπτομέρειες του αγώνα!
Η ΑΜΚΕ "Ποσειδώνας Τρίπολης", σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης και τη Δημοτική Κοινότητα Στενού, διοργανώνουν γα τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα Γεωργάντεια 2026.
Το Στενό Αρκαδίας, γενέτειρα του μεγάλου αθλητή, Νικόλαου Γεωργαντά, θα υποδεχτεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2026 δρομείς κάθε ηλικίας, σε μια γιορτή αθλητισμού, ιστορίας και πολιτισμού.
Στην εκπομπή "Arcadia Sports Show" του Αρκαδία 93.8 και τη Μένια Λιλή, μίλησε ο Κωνσταντίνος Καραμάνος για το πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και αθλητικό event.
Επετειακή χρονιά για τα Γεωργάντεια 2026
Ο Κωνσταντίνος Καραμάνος υπογράμμισε ότι τα Γεωργάντια 2026 αποκτούν ξεχωριστή σημασία, καθώς συμπληρώνονται 120 χρόνια από τη Μεσολυμπιάδα του 1906, όπου ο Στενιώτης Ολυμπιονίκης Νικόλαος Γεωργαντάς κατέκτησε τρία μετάλλια.
Όπως τόνισε, η διοργάνωση τιμά αυτή την ιστορική στιγμή και συνδέει το παρελθόν με το παρόν του ελληνικού αθλητισμού.
Αυξανόμενη συμμετοχή
Αναφερόμενος στην πορεία του θεσμού, σημείωσε ότι τα Γεωργάντια πραγματοποιούνται για τέταρτη χρονιά, παρουσιάζοντας σταθερή άνοδο. Οι συμμετοχές αυξάνονται κάθε χρόνο, φτάνοντας πέρσι περίπου τους 550 αθλητές!
Αγώνες για όλους - Όχι μόνο για αθλητές
Ο κ. Καραμάνος ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε έμπειρους δρομείς, αλλά σε όλους τους πολίτες.
Οι διαδρομές 10, 5 και 1 χιλιομέτρου δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε κάθε ηλικία και επίπεδο.
Έμφαση στα παιδιά
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη νέα γενιά, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία του Νικόλαου Γεωργαντά και να υιοθετήσουν αξίες όπως η ευγενής άμιλλα και το "ευ αγωνίζεσθαι". Μάλιστα, η συμμετοχή για μαθητές δημοτικού είναι δωρεάν, ενισχύοντας τη μαζική συμμετοχή.
Οι παράλληλες δράσεις
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στις εκδηλώσεις που θα προηγηθούν του αγώνα, όπως για παράδειγμα με εντυπωσιακό drone show το Σάββατο 4 Απριλίου στο Στενό.
Πιστοποιημένες διαδρομές με τη σφραγίδα του ΣΕΓΑΣ
Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στην αναβάθμιση της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι οι διαδρομές των αγώνων είναι πλέον πιστοποιημένες και εγκεκριμένες από τον ΣΕΓΑΣ, γεγονός που ενισχύει το κύρος του αγώνα.
Παράλληλα, όπως ανέφερε, βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία πιστοποίησης από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου World Athletics, ανοίγοντας τον δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση!
Συνεργασία με τοπικούς φορείς
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στη συμβολή του Δήμου Τρίπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Δημοτικής Κοινότητας Στενού, των τοπικών φορέων, των εθελοντών και των χορηγών, σημειώνοντας ότι χωρίς αυτή τη συνεργασία δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: