Lemon: η παράσταση-εμπειρία στη Δημητσάνα!
Σάββατο 16 Αυγούστου 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» με αγγλικούς υπέρτιτλους

Το Lemon, η απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό, συνεχίζει το πρωτότυπο πανελλαδικό του ταξίδι για 7η συνεχόμενη χρονιά και έρχεται για πρώτη φορά και για μία μόνο παράσταση στη Δημητσάνα και τo Ανοικτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» το Σάββατο 16 Αυγούστου στις 21:00.
«Μετά από 32 ολόκληρα χρόνια στη θάλασσα θα κατέβαινα στη στεριά. Για να δω τη θάλασσα.»
Η καθηλωτική θεατρική παράσταση ενθουσιάζει τους θεατές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές τόσο για το επί σκηνής αποτέλεσμα όσο και για τους πρωτότυπους προορισμούς ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα, όπου ταξιδεύει από το 2018 κάνοντας προσβάσιμη την τέχνη σε αποκεντρωμένες περιοχές.
Την ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900 -σε πρωτότυπο κείμενο του Ιταλού συγγραφέα Alessandro Baricco- ενσαρκώνουν επί σκηνής ο ηθοποιός και πιανίστας Μελαχρινός Βελέντζας στο ρόλο του 1900 και ο ηθοποιός Γιώργος Δρίβας στο ρόλο του τρομπετίστα Τιμ Τούνυ. Η ιστορία έγινε γνωστή και από την κινηματογραφική της μεταφορά με τίτλο «Ο θρύλος του 1900», σε σκηνοθεσία του Τζιουζέπε Τορνατόρε και με τον Τιμ Ροθ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Σε ιδέα, καλλιτεχνική διεύθυνση και παραγωγή του Μελαχρινού Βελέντζα και με την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων από κάθε σημείο της Ελλάδας, το Lemon συνεχίζει να βρίσκει το σκηνικό του χώρο σε απρόσμενα μέρη ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα όπως εν πλω, σε ναυάγια πλοίων και αγκυροβολημένα καράβια, σε παραλίες και λιμενοβραχίονες καθώς επίσης σε πλατείες χωριών, σ' ένα κτήμα λεμονιών, σ' εγκαταλελειμμένα σημεία όπου για πρώτη φορά παρουσιάζεται μία θεατρική παράσταση.
Το Lemon έχουν παρακολουθήσει πάνω από 23.000 θεατές σε 181 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ κάθε παράσταση είναι μοναδική και προσθέτει ένα ακόμη λεμόνι στο καφάσι αυτής της ανεξάρτητης παραγωγής. Με όραμα το «θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές», η ομάδα του Lemon αγκαλιάζει την ανάγκη του κάθε τόπου για μία πολιτιστική δυνατότητα ενώνοντας τα σημεία του συλλογικού μας χάρτη.
Η παράσταση στη Δημητσάνα θα είναι η 181 η . Το πιάνο-μαγικό κουτί του Lemon μαζί με το ερμηνευτικό ντουέτο της βραβευμένης παράστασης θα βρουν το σκηνικό τους χώρο στο ατμοσφαιρικό θέατρο του ιστορικού χωριού της Δημητσάνας. Σε μια βραδιά, όπου η ενέργεια του συγκεκριμένου σημείου του χάρτη θα μας υπενθυμίσει τον τελετουργικό χαρακτήρα του θεάτρου.
Ενέργεια που κατακλύζει τη σκηνή, συγκινεί και συναρπάζει σε 70 καταιγιστικά λεπτά μιας βαθιά ανθρώπινης ιστορίας που φέρνει στην επιφάνεια το υπαρξιακό ερώτημα:
«Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες;»
Έγραψαν για το Lemon
«...η ενέργειά τους πλημμυρίζει τη σκηνή... μια ευρηματική παράσταση για δύο ηθοποιούς...»
Αθηνόραμα | Τώνια Καράογλου
«Όσοι την είδαν, γράψαν τα καλύτερα. Και ίσως, για πρώτη φορά στη ζωή μου, θα συμφωνήσω με όλους τους συναδέλφους!»
Η Εφημερίδα των Συντακτών | Νόρα Ράλλη
«Τα δίνουν πραγματικά όλα επί σκηνής!»
Euronews | Γιώργος Μητρόπουλος
«...ένα 2 men show!»
Athens Voice | Τσιτσόπουλος
Είπαν για το Lemon
https://www.youtube.com/watch?...
Το Lemon στο χωριό των 25 μόνιμων κατοίκων και του μοναδικού παιδιού:
https://www.youtube.com/watch?...
Υπόθεση του έργου
Το έργο εξελίσσεται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα πάνω στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν, το οποίο πραγματοποιεί το υπερατλαντικό ταξίδι από την Ευρώπη στην Αμερική. Ένα νεογέννητο μωρό εγκαταλείπεται από τους μετανάστες γονείς του μέσα σε μια κούτα από λεμόνια πάνω στο πιάνο με την ουρά, στην αίθουσα χορού της πρώτης θέσης. Ο ναύτης που το βρίσκει του δίνει το δικό του όνομα: Ντάννυ Μπούντμαν και μαζί το παρατσούκλι Τι Ντι Λέμον (από την κούτα των λεμονιών) προσθέτοντας και το 1900 (από τη χρονιά που το βρήκε). Ο μικρός 1900 θα γίνει ο σπουδαιότερος πιανίστας του Ωκεανού και θα έχει για μοναδικό του φίλο τον τρομπετίστα Τιμ Τούνυ, που τον παροτρύνει συνεχώς να κατέβει στη στεριά και να γνωρίσει μία άλλη ζωή.
Ακολουθήστε το ταξίδι του Lemon!
Facebook Page | Instagram | Official Site | YouTube
#lemon #lemontour #dimitsana #arcadia #melachrinosvelentzas
Πληροφορίες παράστασης
Σάββατο 16 Αυγούστου | 21:00 | Διάρκεια: 70 λεπτά
Δημητσάνα | Ανοικτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» | ΤΚ 22007
Τοποθεσία: https://maps.app.goo.gl/LPxATx...
*η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους και είναι κατάλληλη και για παιδιά 5 ετών και άνω
Εισιτήρια
Κανονικό: 18 ευρώ
Μειωμένο: 15 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65, κάτω των 18, οικογένεια 4 μελών και άνω)
Ομαδικό: 14 ευρώ (10 ατόμων και άνω).
Ηλεκτρονική προπώληση https://www.more.com/gr-el/tic...
Φυσική προπώληση «… για φαντάσου» | Λαμπαρδόπουλου, Δημητσάνα ΤΚ 22007 https://giafantasou.com/contac...
Πληροφορίες: 6977 77 38 75 Μail επικοινωνίας: Melachrinos.velentzas@gmail.com
Συντελεστές Ιδέα - Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Σκηνική Προσαρμογή: Μελαχρινός Βελέντζας
Συγγραφέας: Αlessandro Baricco
Μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου
Διασκευή - Σκηνοθεσία - Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη
Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη
Κατασκευή πιάνο: Θωμάς Μαριάς
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Ήχος - Φώτα: Λευτέρης Δούρος
Art Work - Εικαστική Επιμέλεια: Ιουλία Σελαλμαζίδη
Οργάνωση - Εκτέλεση Παραγωγής: Locus
Παραγωγή: Μελαχρινός Βελέντζας
Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (1900) & Γιώργος Δρίβας | (Τιμ Τούνυ)