Μάκαρης-Φαράντος: Στο πλευρό των ελαιοπαραγωγών της Αρκαδίας
Πραγματοποίησαν αυτοψία σε λιοτρίβια της Βόρειας Κυνουρίας.
Η παράταξη "Πρώτα η Πελοπόννησος" βρίσκεται δίπλα στους ελαιοπαραγωγούς και στα λιοτρίβια της Αρκαδίας, και αυτό αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στη συνάντηση του επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης Πρώτα η Πελοπόννησος, Μανώλη Μάκαρη, και του μέλους Γεωργίου Φαράντου με τους αγρότες και στα λιοτρίβια της Βόρειας Κυνουρίας.
Με διαρκή και ανιδιοτελή διάθεση στήριξης, η Παράταξη δεσμεύεται για τη βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών και συναφών δραστηριοτήτων, υπερασπιζόμενη παράλληλα την περιβαλλοντική υγεία της περιοχής με την πάγια θέση ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Πάρνωνα και στα βουνά της Αρκαδίας.
Στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι αγρότες, να εφαρμοστούν ουσιαστικές περιφερειακές πολιτικές και να υπάρξει πραγματική προοπτική οικονομικής επιβίωσης για τον πρωτογενή τομέα.
Οι αγρότες της Αρκαδίας μας ανέλυσαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες, από τις αγροτικές ασθένειες έως τη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής, την υποτίμηση των τιμών του προϊόντος και τον ασφυκτικό ρόλο των μεσαζόντων.
Με τέτοιες συνθήκες, που διαμορφώνονται από τις περιφερειακές και κεντρικές πολιτικές, είναι αδύνατο για τους αγρότες να διαβιώσουν αξιοπρεπώς στον τόπο τους.
Ως Πρώτα η Πελοπόννησος δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό τους, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα και το μέλλον των αγροτών της Αρκαδίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου.