Παρέμβαση ΠΕΣΠ για την Ενημέρωση Λίστας Δικαιούχων για το Μέτρο Μ23 πριν από τις 20 Ιουνίου
Μετά από ενέργειες του Γιάννη Τρουπή, εστάλη σχετικό αίτημα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) απέστειλε αίτημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστα Τσιάρα, ζητώντας την εγγραφή και επικαιροποίηση των στοιχείων των γεωργών στο ΜΑΑΕ, προκειμένου να ενημερωθεί η λίστα δικαιούχων για το Μέτρο Μ23, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Ιουνίου 2025.
Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Με αφορμή την εφαρμογή του Μέτρου Μ23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς, που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, μετά την 1η Ιανουαρίου 2024», θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι αρκετοί κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων κρίνονται μη επιλέξιμοι λόγω μη εγγραφής τους στο ΜΑΑΕ, παρά το ότι πληρούν τα κριτήρια για τη στήριξη.
Αιτούμαστε να δοθεί η δυνατότητα εγγραφής και επικαιροποίησης των στοιχείων τους στο ΜΑΑΕ, προκειμένου να ενημερωθεί η λίστα των δικαιούχων, με καταληκτική ημερομηνία την 20η Ιουνίου 2025, συγχρόνως με τη λήψη του Μέτρου 23.
Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση και την εξασφάλιση μιας δίκαιης και ίσης διαδικασίας για όλους τους γεωργούς.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Παναρίτης
Η επιστολή κοινοποιήθηκε:
1.Υφυπουργό κ. Διονύσιο Σταμενίτη (Τομέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής)
2.Υφυπουργό κ. Χρήστο Κέλλα (Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων)
3.κ. Δημήτρη Πτωχό, Περ/ρχη Πελοποννήσου
4.Βουλευτές Περιφ. Πελοποννήσου
5.Δήμους Νομών Περ. Πελοποννήσου
6.Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Άμεσων Ενισχύσεων και Τομεακών Παρεμβάσεων, Μονάδα Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι: κ. Χαρ. Μουλκιώτης
7.Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ)
8.Σύλλογο Ελληνικού Οίνου
9.Επιμελητήρια της Ελλάδας
10.ΜΜΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου