Στο συλλαλητήριο της Τρίπολης και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης
Να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στα επιχειρηματικά και κυβερνητικά σχέδια εγκατάστασης Β.ΑΠΕ σε Πάρνωνα και Μαίναλο.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην συγκέντρωση την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 στην Τρίπολη - Πλατεία Πετρινού στις 6 το βράδυ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην ευρύτερη περιοχή μας μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προχωρούν στην εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων (ΒΑΠΕ) στον Πάρνωνα καθώς έχουν εγκριθεί και άδειες για αντίστοιχη εγκατάσταση στο Μαίναλο με ταυτόχρονη τοποθέτηση σε διάφορα σημεία και συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (μπαταριών).
Όλα αυτά χωρίς κανένα στοιχειώδη χωροταξικό σχεδιασμό με μόνο στόχο την ληστρική ενεργειακή εκμετάλλευση του αιολικού δυναμικού από λίγους επιχειρηματικούς ομίλους. Αδειοδοτούνται και εγκαθίστανται παντού αιολικά και φωτοβολταϊκά συγκροτήματα.
Ακόμα και σε περιοχές Natura 2000, Ειδικές Ζώνες Διατήρησης με μοναδικό φυσικό περιβάλλον με σημαντική βιοποικιλότητα χλωρίδας και άγριας πανίδας, σε ιστορικούς τόπους, μνημεία και παραδοσιακούς οικισμούς, περιοχές ανάπτυξης φυσιολατρικού, οικολογικού και ορειβατικού τουρισμού.
Απέναντι σε αυτά έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας ένα πολύμορφο κίνημα αντίστασης στην καταστροφή του βουνού, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων κατοίκων των χωριών του Πάρνωνα και με την συμπαράσταση επιτροπών πρωτοβουλίας, περιβαλλοντικών, οικολογικών, και ορειβατικών κινήσεων και συλλόγων.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους του πολίτες να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνεται από την Επιτροπή αγώνα με την συμμετοχή των τοπικών κοινωνικών φορέων.
Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να κερδοσκοπούν λίγοι
Η δημόσια αξιοποίηση του εγχώριου ενεργειακού μας πλούτου (ανανεώσιμου & ορυκτού) σε όφελος του παραγωγικού μετασχηματισμού της χώρας μπορεί να εξασφαλίσει ρεύμα φτηνό για το λαό
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης