Τρίπολη: Ο καιρός σήμερα, 27 Φεβρουαρίου 2026
Μεγαλύτερα τα διαστήματα συννεφιάς, έντονη η αίσθηση του κρύου.
Σχεδόν παρόμοιος με τον χθεσινό ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026, στην Τρίπολη, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας κι άλλα με τα... βαριά σύννεφα να καλύπτουν τον ουρανό, με το ενδεχόμενο όμως να φέρουν και κάποιες στάλες βροχής να είναι πολύ μικρό.
Οι άνεμοι θα πνέουν με βορειοανατολική κατεύθυνση, αλλά με πολύ χαμηλή ισχύ, ενώ το βοριαδάκι θα... συνδράμει ώστε η υγρασία να μην κινηθεί σε πολύ υψηλά ποσοστά. Τέλος, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 0 και 11 βαθμών Κελσίου.
Η πρόγνωση του Σαββάτου
Ακόμη περισσότερη συννεφιά και κρύο αναμένουμε το επόμενο 24ωρο στην πόλη μας, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα της Ε.Μ.Υ. με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση.
Την ίδια ώρα, στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα νοτιοδυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και τοπικά στα δυτικά και τη νότια Κρήτη τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.