Αποψεις

Στην τελική ευθεία προς εκλογές

"Mακεδονικό", "Νovartis", μείωση ελληνικού χρέους, Αναπτυξιακά Συνέδρια... Όλα συνδέονται και οι στρατηγικές κινήσεις της Κυβέρνησης, όπως και οι πληροφορίες στα δημοσιογραφικά γραφεία, συντείνουν προς ένα και μόνο συμπέρασμα...

 

Οι εκλογές είναι μια άμεση προοπτική, η ημερομηνία προκήρυξής τους εξαρτάται από τις εξής παραμέτρους:

 

Την "έξοδο" από την Επιτροπεία-όπως κι αν γίνει-, αρκεί να συνοδευτεί με "γενναίο" κούρεμα χρέους και, μάλιστα, χωρίς καμία επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Τσίπρας χρειάζεται την... "προίκα" αυτή εκ μέρους των δανειστών και οι τελευταίοι φέρονται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τεχνοκρατικής προελεύσεως, ιδιαίτερα... πρόθυμοι να την προσφέρουν στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

 

Τη λύση του λεγόμενου "Μακεδονικού", με τρόπο τέτοιο που να μην θιγούν τα εθνικά συμφέροντα-ρεαλιστικώς- αλλά και να μην "τρωθεί" σε μεγάλο βαθμό η, έτσι κι αλλιώς, μειωμένη δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα. Ο τελευταίος αυτός είναι, ουσιαστικά, το μόνο σοβαρό "χαρτί" της Κυβέρνησης, επικοινωνιακά, γι' αυτό και "προστατεύεται" συνεχώς και αδιαλείπτως.

 

Τον αντίκτυπο που έχει και θα έχει, για κάποιο χρονικό διάστημα, η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis και η "οσμή" μεγάλου σκανδάλου που δεν εμπλέκει κανένα από τα "πρωτοκλασάτα" στελέχη της νυν Κυβερνήσεως-ή, τουλάχιστον, έτσι φαίνεται, προς ώρας-. Η επιλογή του χρόνου για την ανάδειξη της υπόθεσης, μέσω της μεταφοράς της ανάλογης δικογραφίας στην Βουλή, φυσικά και δεν ήταν τυχαία..

 

Τέλος, η αποδοτικότητα που θα έχουν-έστω κι αν είναι μικρή- οι απολογισμοί και οι εξαγγελίες που "πυκνώνουν" συνεχώς, με αφορμή την διεξαγωγή αναπτυξιακών συνεδρίων στις Περιφέρειες της χώρας. Όπως θα δούμε και στην Τρίπολη-27 και 28 τελικά Φεβρουαρίου-, οι Υπουργοί που, αναλόγως την Περιφέρεια, θεωρούνται ως πιο κατάλληλοι, προβαίνουν, όχι μόνο σε αποτίμηση του μέχρι τώρα έργου τους, αλλά και σε εξαγγελίες. 

 

Θα κάνουμε και μια, λελογισμένη, πρόβλεψη-παρότι δεν έχουμε καμία τέτοια σίγουρη πληροφορία-: Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, μαζί με τον Πρωθυπουργό, θα έλθουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου, η Υπουργός Εργασίας, κ. Αχτσιόγλου και ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Σταθάκης. Εάν το πρόγραμμα των παραπάνω είναι "βαρύ", θα έλθουν οι αντίστοιχοι Υφυπουργοί. Σε κάθε περίπτωση, η Πελοπόννησος θα παρακολουθήσει απολογισμούς και εξαγγελίες που άπτονται με τις αρμοδιότητες των Υπουργείων αυτών. 

 

Τα δε Υπουργεία που χειρίζονται καθαρά οικονομικά ζητήματα, πάνε παντού ή... πουθενά... Όλα είναι θέμα συγκυριών και επικαιρότητας ή, αν προτιμάτε, "στρατηγικής στόχευσης". Φυσικά, οι καταγόμενοι εκ Πελοποννήσου που είναι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν θα λείψουν...

 

Πάντως, θα πρέπει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με έμπειρους πολιτικούς αναλυτές της ημεδαπής, αν υπάρχει κάποιος έλληνας πολιτικός που χαρακτηρίζεται από την τάση προς "αιφνιδιασμό" και "αλλαγές τακτικής, αυτός είναι ο νυν Πρωθυπουργός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο "αιφνιδιασμός" θα είναι να ολοκληρώσει την τετραετία... Οι επιφυλάξεις πολλών άμεσων συνεργατών του κ. Τσίπρα, σχετικά με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, υφίστανται και είναι δικαιολογημένες. Να μην ξεχνάμε δε πως το 2020 έχουμε και Προεδρικές εκλογές, οι οποίες σίγουρα αποτελούν μια παράμετρο που προσφέρεται για την εξαγωγή σεναρίων, ωφελίμων για την παρούσα συγκυβέρνηση...

 

Ένα είναι βέβαιο: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και το "χοντρό" παιχνίδι άρχισε... 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.