Αποψεις

Τέλος οι "κομματικοί" υποψήφιοι στην αυτοδιοίκηση

Πολλά τα "καρότα" αλλά οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται..

 Η ονοματολογία στην πολιτική είναι μια καθιερωμένη πρακτική που, φυσικά, χρησιμοποιείται από διάφορα κέντρα "πληροφόρησης" και "ψυχαγωγίας" του φιλοθεάμονος εκλογικού σώματος.

 

Η αδυναμία των κομματικών φορέων να προτείνουν οποιαδήποτε λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες, τους οδηγεί στην απλή και, συχνά, "γραφική" ανακύκλωση ονομάτων υποψηφίων.

 

Πολλοί από αυτούς των οποίων τα ονόματα ανακυκλώνονται, δεν έχουν κανένα απολύτως εχέγγυο ικανότητας, απλά είναι.."γνωστοί" και "πρόθυμοι"!

 

Κοινώς, όλοι εμείς οι "απλοί" και "ποταποί" θνητοί θα πρέπει να αρκεστούμε στις ευσεβείς προθέσεις ή, απλά, "ευχές" κάποιων, που φιλοδοξούν να παίξουν κάποιο ρόλο στην τοπική- και όχι μόνο- αυτοδιοίκηση, μη εξετάζοντας την ικανότητά τους αλλά, απλά, τη..διαθεσιμότητά τους!

 

Κοντολογίς, ο οιοσδήποτε "τελειωμένος" πολιτικά, μπορεί να αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση ως "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" και, αντιστοίχως, να πορεύεται..

 

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, προφανώς αντιμετωπίζονται στελέχη και πολίτες ως "ξόανα", απολύτως πειθήνια στις έξωθεν "παροτρύνσεις" και έτσι καταλύεται κάθε έννοια είτε αυτοδιοίκησης είτε δημοκρατικής νομιμοποίησης!

 

Άρα, οι ανόητες και-τουλάχιστον- "παιδιάστικες" προτάσεις που "κυκλοφορούν" στα ΜΜΕ, έχουν στόχο να περισώσουν, απλά, το κύρος ή το "hype" κάποιων ανθρώπων που έχουν περιέλθει σε "αχρηστία" εκλογική-και πολλοί θα έλεγαν πως καλώς συνέβη το τελευταίο..

 

Από την άλλη, η έλευση της νέας μεταρρυθμιστικής ντιρεκτίβας με το όνομα "Κλεισθένης", οδηγεί την αυτοδιοίκηση προς την υιοθέτηση της απλής αναλογικής στις επόμενες εκλογές. 

 

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως δεν.. "περισσεύει" κανείς, καθώς η δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων και συμμαχιών από απλά επιθυμητή γίνεται επιτακτική, προκειμένου να υπάρχει κυβερνησιμότητα σε Δήμους και Περιφέρειες.

 

Με την ίδια λογική, εάν επιθυμούν οι κομματικοί φορείς να στηρίξουν υποψηφίους, θα πρέπει να βρουν εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να στηριχτούν από ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο ή από το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι του. Φυσικά, εξαιρούμε κομματικούς φορείς που αυτό- τοποθετούνται εκτός "συστήματος"..

 

Κατά συνέπεια, είναι εξόχως παράλογο και πολιτικώς "αυτοκτονικό" να στηριχτούν "παραδοσιακά" στελέχη κομμάτων-και μάλιστα στελέχη που δεν έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις με το όποιο έργο τους-, ενώ είναι λογικό και επιβεβλημένο να στηριχτούν παράγοντες της τοπικής πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής που είτε έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους είτε είναι άφθαρτοι και, οπωσδήποτε, συναινετικοί.

 

Σε κάθε περίπτωση, η αναφορά ονομάτων, όπως του κ. Σπηλιωτόπουλου ή του κ. Μιχαλολιάκου, σε σχέση με την υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αλλά και αντίστοιχες, δήθεν, πληροφορίες για υποψηφιότητες Δημάρχων, μόνο ειρωνικά μειδιάματα μπορούν να προκαλέσουν..

 

Κι αυτό γιατί καταδεικνύεται πως κάποιοι δεν έχουν πάρει "μυρωδιά" από τη μετεξέλιξη του ελληνικού εκλογικού σώματος και επιμένουν να προσπαθούν να.. "δελεάσουν" τους αυτόχθονες ιθαγενείς με καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια..

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.