Αποψεις

Περιφερειακό Συμβούλιο σε κατάσταση "πολιορκίας"

Ξεκαθαρίζουν, και τυπικά, τα "μέτωπα" στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με αποτέλεσμα η "πόλωση" να επηρεάζει πλέον και το Συμβούλιο

Σαφώς, "κερδισμένος", με την πρώτη ματιά, είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, κ. Νίκας, ο οποίος σχημάτισε "ομάδα" εντός Συμβουλίου πριν καν εκλεγεί, φυσικά με την αρωγή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Οι λεγόμενοι ως "ανεξαρτητοποιημένοι" αποτελούν, σίγουρα, ένα μέγεθος ικανό να "πληγώσει" την Περιφερειακή Αρχή και γι' αυτό, άλλωστε, μέσω της κ. Νικολάκου, ζητήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή η παραίτησή τους, χαρακτηρίστηκαν δε οι φερόμενες ως πρακτικές του κ. Νίκα ως "γιάφκα".

 

Ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί ακόμα, πάντως, είναι κατά πόσο οι ψηφοφόροι θα επιδοκιμάσουν στις εκλογές την συμβολική, έστω, "αποδόμηση" της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Όσον αφορά τις παρατάξεις που επέλεξαν να δηλώσουν την αποχή τους από τη συνεδρίαση, κατηγορήθηκαν από τον Πρόεδρο, κ. Στρατηγάκο, για προσχηματική και ανεύθυνη συμπεριφορά που δεν είναι τιμητική για όσους τους ψήφισαν.

 

Πέρα από τις επίσημες τοποθετήσεις, είναι γεγονός πως δυσκολεύουν, και τυπικά, τα πράγματα για την παράταξη του κ. Τατούλη, η οποία, όσον αφορά το Συμβούλιο, βλέπει την μέχρι πρότινος "παντοδυναμία" της να αμφισβητείται εμπράκτως.

 

Παράλληλα, αναμένεται να εκλάβει ιδιαίτερα "σκληρό" χαρακτήρα η αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Τατούλη και Νίκα, ενώ μένει να δούμε πως θα προστεθούν στην "εξίσωση" και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, οι οποίοι, μέχρι τώρα, δηλώνουν πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να αλλάξει πορεία- με ότι αυτό συνεπάγεται..

 

Αδιαμφισβήτητα, το "χοντρό" παιχνίδι τώρα ξεκινάει και μέχρι τις εκλογές του Μαΐου έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά.

 

Θέλουμε να πιστεύουμε, ωστόσο, πως η προεκλογική "διελκυστίνδα" θα παραμείνει σε ένα πολιτικό επίπεδο τέτοιο που να αρμόζει στην αυτοδιοίκηση και, το σπουδαιότερο, να προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών της Πελοποννήσου.

 

Σημειωτέον πως ο "Κλεισθένης" ευνοεί ή και "επιβάλλει", ακόμα, τις μετεκλογικές συνεργασίες. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.