Αποψεις

Μαθητικό "κίνημα": Μια "φάρσα" προς εκμετάλλευση απ' όλους

"Υποκινούμενες" από "φασιστικά και ακροδεξιά" στοιχεία χαρακτήρισε το κυβερνών κόμμα τις καταλήψεις και τις πορείες των μαθητών για το "μακεδονικό" ζήτημα.

 

Την ίδια στιγμή, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έπαιρναν σαφείς αποστάσεις από το "φαινόμενο", αλλά με.."αστερίσκους", καθώς η μεν ΝΔ διατράνωσε για πολλοστή φορά την αντίθεσή της με τη Συμφωνία των Πρεσπών-την οποία, βέβαια, ελπίζει να κυρώσει η σημερινή Βουλή..- αλλά είδε πρωτοκλασάτα στελέχη της να "αποθεώνουν" τους καταληψίες, το δε ΚΙΝΑΛ δήλωσε αντίθετο σε καταλήψεις "με αυτό το περιεχόμενο". Λογικόν, καθώς το ΠαΣοΚ ήταν ο βασικός υποκινητής των "ιστορικών" καταλήψεων του 1991..

 

Αυτό που διαπιστώσαμε εμείς είναι πως τα παιδιά δεν έχουν ιδέα για ποιο λόγο κινητοποιούνται..Έχουν μια ασαφή και θολή εικόνα περί εξωτερικής πολιτικής, η οποία εκπορεύεται από μέλη κομμάτων, γονείς, μερίδα μέσων ενημέρωσης, εξωσχολικούς "νταήδες" και κάποιους, δυστυχώς, καθηγητές. Οι τελευταίοι αυτοί έχουν σοβαρή ευθύνη, είτε "προκρίνουν" τις κινητοποιήσεις είτε όχι, καθώς η καθημερινή τους επαφή με τους μαθητές είναι δεδομένη.

 

Δυστυχώς, η ανορθολογική πορεία εξέλιξης της νεοελληνικής κοινωνίας, στηρίζεται στη μανιχαϊστική αντίληψη της ζωής, δηλαδή στη λογική του "άσπρου-μαύρου" και, επιπρόσθετα, έχει "εγκαταλείψει" την έννοια του "πατριωτισμού" σε οπαδούς του αδιάκριτου μίσους, του εθνικιστικού "κιτς" και της πλήρους άγνοιας και "αμορφωσιάς". 

 

Δεν είναι τυχαίο πως η "εκμετάλλευση" του, ενίοτε, γνήσιου, συναισθηματικού και άδολου πατριωτικού φρονήματος της νεολαίας, καθίσταται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ανίκανους και γελοίους "διασκεδαστές" όπως είναι ο κ. Μάρκος Σεφερλής, ο κ.Στέφανος Χίος και, φυσικά, ο Υπουργός Άμυνας, ο κ. Καμμένος.

 

Δυστυχώς, και στην Πελοπόννησο υπάρχουν άτομα, ομάδες ή και επιχειρήσεις ακόμα, που προσπαθούν να βγάλουν κέρδος από τη λεγόμενη "πατριωτική μόδα", η οποία, βέβαια, δεν αφορά καν την πλειοψηφία του πληθυσμού, εφόσον εκφράζεται όπως εκφράζεται σήμερα.

 

Στην ουσία, ο Σύριζα θα έπρεπε να είναι πολύ ευχαριστημένος με όσα γίνονται, διότι, ακόμα και ασυνείδητα, η απροσμέτρητη "γραφικότητα" των μαθητικών κινητοποιήσεων-και όσων τις στηρίζουν-, "ρίχνει" νερό στο μύλο του κοινωνικού "διχασμού" και εκθέτει περαιτέρω την "εθνικιστική" πλευρά της ελληνικής κοινωνίας. Αντίθετα με την ευρωπαϊκή "μόδα", όπου οι αντίστοιχες φωνές υπεράσπισης του "εθνικού" απέναντι στο "ομογενοποιημένο" ή "παγκοσμιοποιημένο" γίγνεσθαι, είναι κατά πολύ πιο διεισδυτικές, αποτελεσματικές και δημοφιλείς.

 

Επιπρόσθετα, η μικροαστική νοοτροπία, η άγνοια, ο "ωχαδελφισμός" και ο "ραγιαδισμός", που ακόμα και σήμερα χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία των ελλήνων, για πρώτη ίσως φορά στην ελληνική ιστορία των νεωτέρων χρόνων, έχουν γίνει "όπλο" στα χέρια της αυτοαποκαλούμενης "ριζοσπαστικής αριστεράς" και όχι "αντίπαλός" της.

 

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ένα γεγονός που πληροφορηθήκαμε και, εφόσον αληθεύει, είναι ταυτόχρονα ενδεικτικό και σοκαριστικό: Γονείς ζήτησαν, λέει, τη στήριξη μεγάλου ελληνικού κόμματος για να εκλεγεί ο κανακάρης τους Πρόεδρος δεκαπενταμελούς σε σχολείο της Τρίπολης! Μάλιστα, φαίνεται πως το παιδί προορίζεται για.."πολιτική καριέρα"..Για γέλια και για κλάματα..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.