Αποψεις

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Κλασσική περίπτωση.."βλάβης"

Φαινόμενα απόλυτης "παρακμής" στην τοπική, πολιτική σκηνή που αποδεικνύουν, από μόνα τους, πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη της πλήρους ή έστω μεγάλης ανανέωσης πρακτικών και προσώπων

 

Έχουν μείνει 40 μόλις ημέρες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως και για τις Ευρωεκλογές, αλλά, δυστυχώς, αντί να πρυτανεύει η ορθολογική αντιμετώπιση της προεκλογικής διαδικασίας και η ουσιαστική επικοινωνιακή διαχείριση των μηνυμάτων που επιθυμεί να μεταδώσει ο κάθε πολιτικός φορέας, κυριαρχεί η "θεατρικότητα" και, μάλιστα, η πολύ κακή της πλευρά..

 

Η τοπική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος μετατρέπεται σε "case study"  (μελέτη περίπτωσης) για το τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει ένας πολιτικός φορέας..

 

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η "διαδικασία" που ακολουθήθηκε για την.. εκλογική "συνεργασία" με την παράταξη που διοικεί το Δήμο της Τρίπολης..

 

Αφού πέρασε από το "τοπικό χρίσμα" στη "στήριξη", τώρα έφθασε, αισίως, στη "συνεργασία", παρόλο που όλοι- μα όλοι..- οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό ποια είναι η σχέση μεταξύ μερίδας κυβερνητικών παραγόντων και δημοτικής αρχής..

 

Ενίοτε, η σχέση αυτή έχει θετικά αποτελέσματα για την πόλη, έστω και στην.."θεωρία" ακόμη-καθώς θα πρέπει να παγιωθεί ή να καταστεί αμετακλήτως δεδομένη η παροχή χρημάτων στο Δήμο Τρίπολης, μέσω προγραμμάτων, προκειμένου να γίνουν κάποια απαραίτητα έργα υποδομών..

 

Στο.."μεσοδιάστημα", όμως, διεξάγεται ένα ψευδο-επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων που μοναδικό σκοπό έχει να αμβλύνει τις εντυπώσεις και τις αντιρρήσεις που, πιθανώς, θα δημιουργήσει η επίσημη "στήριξη"- όπως θέλετε πείτε την..- του νυν Δημάρχου από το κυβερνών κόμμα, το οποίο δεν περνάει και την πιο.."δημοφιλή" του περίοδο στην Τρίπολη..

 

Θεμιτό, ως ένα σημείο, το παραπάνω, στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητας. Ωστόσο, είναι φανερό πως το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται ποσώς για την "εικόνα" που μεταφέρουν εκπρόσωποί του σε Τριπολίτες και Αρκάδες, εφόσον "επιτρέπουν" να εκτίθεται μονίμως το κόμμα από δηλώσεις και πράξεις της τοπικής, αιρετής του ηγεσίας.

 

Φυσικά, η αστική Δημοκρατία προϋποθέτει την ελεύθερη έκφραση, σε λόγο και πράξεις, αλλά όχι όποτε μας "βολεύει" μόνο..Σε όλες τις περιπτώσεις..

 

Στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι..κωμικοτραγική! Άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν, ακόμα και για λόγους εκλογικής προετοιμασίας, να ωφελήσουν, με οιοδήποτε τρόπο δύνανται, την τοπική κοινωνία και άλλοι προσπαθούν να την.."κοροϊδέψουν", με τρόπο τόσο προφανή που ακόμα και μαθητές Γυμνασίου-μπορεί και Δημοτικού- είναι σε θέση να αντιληφθούν το "δούλεμα"..

 

Την ίδια στιγμή, οψίμως, εμφανίζονται και.."αντιδράσεις", επίσημες και ανεπίσημες, από πολλές πλευρές, λες και δεν ήταν γνωστό τοις πάσι πως ο κ. Παυλής ζήτησε.."ακρόαση" από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για να παρουσιάσει το έργο που "θα" κάνει-μην αναφέρουμε πάλι τους λόγους εξαιτίας των οποίων υποστηρίζει πως δεν είχε τις ευκαιρίες που επιθυμούσε κατά την πρώτη θητεία..-, λες και "έπεσαν από τα σύννεφα" στελέχη όταν ανακοινώθηκε η "συνεργασία" μεταξύ των δυο πλευρών και μάλιστα με τη μορφή "πρωτοκόλλου"..

 

Άλλωστε, η "εικόνα" που μεταφέρεται στην "πιάτσα" από το εσωτερικό του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτική μιας "τρικυμίας εν κρανίω" που οδηγεί σε αμετροεπείς δηλώσεις, "στοχοποίηση" όλων των αντιπάλων ως "εχθρών του λαού" και άλλα τέτοια "ωραία"..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.