Αποψεις

"Eμετική" ανάρτηση αναστατώνει το "ελληνικό" διαδίκτυο

Ο επίσημος ιστότοπος της εφημερίδας "Αthens Voice" δημοσίευσε ένα, τουλάχιστον, κατάπτυστο σχόλιο που αφορούσε την επικαιρότητα.

 

Συγκεκριμένα, "χρησιμοποίησε" την αυτοκτονία μιας μετανάστριας- η οποία προτίμησε το θάνατο από την απέλαση- για ν' ασκήσει κριτική και να ειρωνευτεί, παράλληλα, την επικοινωνιακή "εργαλειοποίηση" του μεταναστευτικού προβλήματος από την απερχόμενη Κυβέρνηση.

 

Τα όρια της "ελευθερίας του λόγου" είναι, φυσικά, απεριόριστα στις φιλελεύθερες, αστικές δημοκρατίες αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μια ελάχιστη αίσθηση σεβασμού στους νεκρούς, όπως και αίσθηση του τι είναι "χιούμορ"..

 

Kανονικά, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα μας απασχολούσε..Είναι συχνό φαινόμενο, πλέον, να παρακολουθούμε ΜΜΕ που βρίσκονται σε "διαγωνισμό καφρίλας", είτε υποστηρίζουν "Δεξιούς" είτε και "Αριστερούς"..

 

Ωστόσο, η περίπτωση της Athens Voice πρέπει να προβληθεί όσο γίνεται περισσότερο γιατί εκπροσωπεί το πιο "ύπουλο" κομμάτι του πολιτικού ρεβανσισμού, την πιο "κραυγαλέα" περίπτωση "πολιτικώς ορθής ανθρωποφαγίας".

 

Καμιά φορά, βέβαια, "χάνει" τη μπάλα, όπως και ο "Αρκάς" ή όπως αλλιώς τον λένε πλέον..Αυτή η κατάντια δεν είναι αποδεκτή.

 

Ειδικά, όταν πρόκειται για  την πρώτη σημαντική "free press" προσπάθεια στον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ και, πάλαι ποτέ, όντως επρόκειτο για "προοδευτική, εναλλακτική" πρόταση..

 

Οι καιροί αλλάζουν, όμως, και το "τέρας" φανερώνει, συχνά, το πραγματικό του πρόσωπο..

 

Μετά από πλήθος "αναφορών" από χρήστες του ελληνικού διαδικτύου αλλά και πλήθος "unfollow" - δηλαδή, διαγραφής του μέσου από φυσικά πρόσωπα που έβλεπαν τις ενημερώσεις του-, η Athens Voice "αναγκάστηκε" να δημοσιεύσει μια απάντηση γιατί.."προσέβαλε και κανονικούς ανθρώπους (!) αλλά και φίλους της."

 

Η απάντηση ακολουθεί, η ανάρτηση "κοσμεί" το παρόν άρθρο ως "κεντρική φωτογραφία"..

 

Η Athens Voice απαντά στις επικρίσεις

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.