Αποψεις

"H εκδίκηση των αμνών": Δεν έχει.."πογκρόμ" φέτος..

Η πανδημία αποδεικνύεται.."σωτήρια" γι' άλλα μέλη του ζωϊκού βασιλείου..

Εφόσον απαγορεύτηκε, επί της ουσίας, η μετακίνηση προς την Ελληνική επαρχία για τις ημέρες του "Πάσχα", λόγω κορωνοϊού, θα υπάρξουν, αδιαμφισβήτητα, συντριπτικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες.

Πολλές εξ αυτών, στην ημεδαπή, περιμένουν πως και πως περιόδους όπως το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα- και, φυσικά, το καλοκαίρι-, για να δουν "άσπρη μέρα"..

Το 2020, όμως, "άσπρη μέρα" θα δουν τα συμπαθέστατα "αμνοερίφια". Σίγουρα, θα σημειωθεί μεγάλη κατανάλωσή τους και φέτος, όμως θα γλυτώσουν τ' αναπόφευκτα "ξεκληρίσματα" ή "πογκρόμ" που υφίσταντο, κυρίως για λόγους κοινωνικών εορτασμών και τήρησης του "πατροπαράδοτου" εθίμου.

Το έθιμο είναι, βέβαια, εβραϊκής προέλευσης- όσον αφορά τη σύγχρονή του version- και έλκει την καταγωγή του από τον εορτασμό των Ισραηλιτών για το "Πέρασμα της Ερυθράς Θάλασσας". Πέρασμα-> Πεσάχ->Πάσχα..

Η.."τραγική ειρωνεία"

Ως γνωστόν, η Ελλάδα υπομένει όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης, εξαιτίας- εν μέρει- των διατροφικών συνηθειών των Κινέζων. Μέχρι τώρα, η έρευνα και το "tracing back"- η "ανίχνευση", δηλαδή- των πρώτων ανθρώπινων θετικών κρουσμάτων στον κορωνοϊό, έδειξε πως η μετάδοση από τα ζώα στον άνθρωπο έγινε χάρη στα περίφημα "wet markets" που αφθονούν στην Κίνα.

"Ποιητική δικαιοσύνη", άραγε..; Δεν έχει σημασία. Η φύση έχει τον τρόπο της να στέλνει "μηνύματα" προς το ανθρώπινο είδος με ποικίλους τρόπους, για να του "υπενθυμίζει" πως δεν είναι στο.."απυρόβλητο"! Ειδικά, όταν δεν ακολουθεί τους βασικούς κανόνες υγιεινής, πράγμα που, δυστυχώς, γίνεται και στην Ελλάδα..

Στην πραγματικότητα, παρά την πνευματική του υπεροχή και τη συνακόλουθη πολιτισμική του εξέλιξη, το είδος μας παραμένει, σε μια σειρά από ζητήματα, παντελώς ανώριμο και αδύναμο συνάμα ν' αντιμετωπίσει με τρόπο ορθολογικό τις "προκλήσεις" που του θέτει το φυσικό περιβάλλον.

Ένα φυσικό περιβάλλον που έχουμε μάθει να εκμεταλλευόμαστε ανερυθρίαστα, για πολλούς λόγους..Ένας απ' αυτούς είναι και η τήρηση μιας κάποιας "παράδοσης"..

Οκ, τ' αρνιά..Τα γουρούνια..;

Θα είναι κατάφωρη αδικία προς τους συμπαθείς χοίρους εάν "πληρώσουν" αυτοί το.. "μένος" των ανθρώπων που θα έχουν στερηθεί την "ηδονή" του σουβλίσματος..Θα πρέπει, μάλλον, η Κυβέρνησή μας να σκεφθεί και αυτό, μέσα σ' όλα τ' άλλα προβλήματα που θα προκύψουν σε λίγους μήνες..

Μήπως, τελικά, η πανδημία είναι ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε κάποιες συνήθειές μας, σε πολλά επίπεδα, πριν "δοκιμάσουμε" κι άλλες τέτοιες "εμπειρίες"..;

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.