Αποψεις

"Πάρτυ" στη Βουλή και στα.."take away" μπαρ!

Νομοσχέδια και..κοκτέιλς πάνε κι έρχονται εν μέσω πανδημίας!

Εικόνα πρώτη: Νεαροί συνωστίζονται έξω από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με ποτά στα χέρια, "απτόητοι" από τις "αυστηρές συστάσεις" του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας. Εντελώς τυχαία, τα φαινόμενα αυτά παρατηρούνται, κυρίως, στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.

 

Εικόνα δεύτερη: Πολίτες διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα, κατά της ψήφισης του Περιβαλλοντικού Πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης που ψηφίστηκε- την Τρίτη, 5η Μαΐου 2020- με τη γνωστή διαδικασία "ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε".

 

H χώρα των.."πάρτυ"

Δεν μας πτοεί καμία πανδημία, απ' ότι φαίνεται. Η, περίφημη, "ατομική ευθύνη" πηγαίνει "περίπατο" όταν δεν συνοδεύεται από πρόστιμα και αστυνομικά μέτρα. Φυσικά, οι πρώτοι που θα έπρεπε να δίνουν το "καλό παράδειγμα" είναι οι πολιτικοί και αυτοί δεν το κάνουν. Είτε με.."φωτογραφικά πάρτυ" έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, είτε με την ψήφιση νομοσχεδίων στη.."ζούλα", εκμεταλλευόμενοι την υπολειτουργία της Βουλής αλλά και τη γενικευμένη αδιαφορία των πολιτών, οι οποίοι- καλώς ή κακώς- είναι πλήρως απασχολημένοι με το δικό τους, αβέβαιο, μέλλον και όχι μ' αυτό του φυσικού περιβάλλοντος.

To.."πάρτυ" θα συνεχιστεί..Και με την περίπτωση "Μάτι", που από "εθνικό όνειδος" εξελίσσεται σε "εθνικό μνημείο υποκρισίας", μετά τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής και το "ξέπλυμα" κάθε αυθαιρεσίας, παρανομίας και εγκληματικής αμέλειας.

Θα συνεχιστεί και με την αποδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σημείο τέτοιο που θα είναι κάτι το πρωτοφανές για Ευρωπαϊκή χώρα..Θα συνεχιστεί ακόμα και με τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που όντως επλήγησαν βάναυσα από την πανδημία, μέτρα τα οποία, αυτή τη φορά, θα πλήττουν βάναυσα πολλούς άλλους..Θα συνεχιστεί και με την πλήρη ασυδοσία που είναι μαθηματικώς βέβαιο πως θα εμφανιστεί στην ημεδαπή το καλοκαίρι, είτε μιλάμε για τη δημόσια υγεία είτε για τη δημοσιονομική.."συμμόρφωση" του πληθυσμού..

Μήπως, δουλευόμαστε μεταξύ μας; Αφού.."κάναμε" πως πειθαρχήσαμε στα μέτρα, ειδικά στις περιοχές που δεν "εμφάνισαν" πρόβλημα, τώρα θα "κάνουμε" πως επανερχόμαστε στην, δήθεν, "κανονικότητα"..

Η υποκρισία της εξουσίας, ανεξαρτήτως φορέων της, στα καλύτερα της.."Πάρτυ", και πάλι "πάρτυ"..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.