Αποψεις

Eδώ οι καλές "πατάτες"..Έβρου!

"Ζαλισμένη" φαίνεται η Ελληνική Κυβέρνηση από το.."jet lag" που λέγεται "οικονομική κρίση ελέω πανδημίας".

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως, αμέσως μετά την έναρξη άρσης των μέτρων, παρατηρείται μια ροπή προς την.."καλλιέργεια" πατάτας  από την πλευρά της πολιτικής μας ηγεσίας..

Και αν άλλες καταστάσεις, όπως η ουσιαστική έλλειψη οιουδήποτε σχεδιασμού για την ¨επόμενη μέρα", ή άλλα πρόσωπα- όπως ο επιρρεπής στην αμετροέπεια Υπουργός Ανάπτυξης- είναι κάπως δικαιολογημένες, αυτή τη φορά είχαμε "γκάφα" ολκής από ένα αξιόλογο στέλεχος της Κυβέρνησης, τον κ. Δένδια, και χωρίς κανέναν, πραγματικό λόγο!

Αν δεν καταλάβατε τι έγινε, πράγμα απολύτως φυσιολογικό καθώς τα περισσότερα Ελληνικά ΜΜΕ έκαναν την "πάπια", θα σας το εξηγήσουμε πολύ συνοπτικά.

Έβρος, σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Εκεί που πριν από 3 μήνες διεξήχθη μια "εικονική" μάχη μεταξύ Ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας και κάποιων εκατοντάδων μεταναστών που, υποκινούμενοι από το Τουρκικό καθεστώς, προσπαθούσαν να εισέλθουν μαζικά και παράνομα σ' ελληνικό έδαφος. 

Αυτή τη φορά, η μετακίνηση μονάδας του Τουρκικού στρατού εντός Τουρκικού εδάφους και, συγκεκριμένα, επάνω σε μια νησίδα που σχηματίστηκε από την αλλαγή της κοίτης του ποταμού- ένα φυσικό και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο-, οδήγησε σε.."διάβημα" από την πλευρά του Υπουργείου των Εξωτερικών της Ελλάδας και κάποιες ατυχείς δηλώσεις του κ. Δένδια.

Ουσιαστικά, πρόκειται περί γελοιοποίησης της χώρας μας, καθώς η ηγεσία της τελευταίας εμφανίστηκε ν' αγνοεί τη φυσιογνωμία μιας περιοχής την οποία η ίδια είχε αναγάγει σε πεδίο "τιμής" πριν από λίγο καιρό!

Έφθασαν μερικά δημοσιεύματα από ξένα ΜΜΕ για να παρασυρθεί το Υπουργείο των Εξωτερικών σε διαβήματα, "τρέχοντας" μετά να διορθώσει τα "σπασμένα", κατηγορώντας άλλους για "fake news"! 

Πρόκειται για τη λεγόμενη "αυτοδιάψευση" ή "αυτοκατάργηση". Στην πρώτη, ειδικά, κατηγορία, η Ελληνική Κυβέρνηση "παίρνει" πολύ καλό βαθμό, σε μια σειρά από θέματα της επικαιρότητας..

Κοινώς, δεν συνέβη τίποτε το μεμπτό στον Έβρο στην παρούσα περίπτωση, απλά η Τουρκία μας..κάνει "πλάκα", αυξάνοντας και μειώνοντας την ένταση κατά το δοκούν, όσον αφορά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και διαφορές.

Αν θέλουμε να το πούμε με.."αριστερόστροφο" τρόπο, η Τουρκία παίζει τα νταούλια κι εμείς χορεύουμε..

Κεντρική φωτογραφία: Το εξώφυλλο του σατιρικού δίσκου με τίτλο "Πατάτες", από τον αείμνηστο Χάρρυ Κλυν (αρχές δεκαετίας του 1980).

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.