Αποψεις

"Χαλάρωση lockdown": Μονόδρομος με.."αγκάθια"

Είναι δεδομένο πως θα προχωρήσουμε σε σταδιακή χαλάρωση των περισσοτέρων μέτρων αποκλεισμού έως τα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Εδώ που φτάσαμε, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ανεξαρτήτως κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θυμάτων. Πέρα από τις καιρικές συνθήκες, η αργή πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος και η εφαρμογή των ατομικών διαγνώσεων από πολίτες με τα "self-tests", αποτελούν, φαίνεται, επαρκείς "απαντήσεις" στα όποια διλήμματα προκαλεί η εξέλιξη του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Συνεπώς, για πρώτη φορά, εδώ κι ένα χρόνο, είναι σχεδόν αποκλειστική ευθύνη των πολιτών- ως "άτομα" ή "ομάδες"- ν' ακολουθήσουν τα μέτρα εκείνα που κρίνονται απαραίτητα για την προστασία τους.

Η Πολιτεία δεν πρόκειται να παρέμβει, πλέον, στο βαθμό που το έκανε εδώ και ένα χρόνο. Πιθανώς, οι παρεμβάσεις της να είναι απολύτως "εξειδικευμένες" και "διορθωτικές", όπου κριθεί πως χρειάζεται κάτι τέτοιο. 

Φυσικά, η παραπάνω διαμορφωθείσα κατάσταση δεν οφείλεται ούτε στην "ύφεση" της πανδημίας, ούτε στην δραστική ενίσχυση του "Ε.Σ.Υ", ούτε καν στην εξασφάλιση μιας υποτυπώδους ασφάλειας μέσω εμβολίων και αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Οφείλεται, καθαρά, στην αδυναμία της Οικονομίας και τις πολιτικές επιπτώσεις της πανδημίας, οι οποίες είναι πασιφανείς, πλέον. Άρα, ας περιορίσουμε, ολίγον έστω,  τ' "αφηγήματα" και τα "λογοτεχνήματα" και ας φροντίσουμε όλοι για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή μας μετάβαση στην- προσωρινή..;- θερινή "κανονικότητα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.