Αποψεις

Mωραϊτικες "κουμπουριές" στη Ν.Δ...

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατόπιν εορτής, απηύθυνε σωστά ερωτήματα προς τον Υπουργό Υγείας.

Κάπως "όψιμα" ο κ. Νίκας "ανακάλυψε" πως η Κυβέρνηση δεν είναι.. "τέλεια". Η αλήθεια, φυσικά, είναι πως δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο ζήτημα- ούτε και προσδοκία- αλλά αποδεικνύεται- σε πολλά θέματα- ότι δεν είναι, καν, επαρκής. 

Ειδικά, ο κ. Κικίλιας, ο Υπουργός "χωρίς αρμοδιότητες", καθώς οι περισσότερες "πήγαν" με Φ.Ε.Κ. στον Αρκά Υφυπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είναι απορίας άξιο γιατί παραμένει στη θέση του. Ελέω "πανδημίας" άραγε ή έχουμε κι εδώ μια από τις πολλές "συμφωνίες" που φαίνεται να έχουν "κλειστεί" μεταξύ των διαφόρων "φατριών" του κυβερνώντος κόμματος, προκειμένου να υφίσταται μια, εύθραυστη μεν υπάρχουσα δε, ισορροπία..;

Πιθανολογούμε, το δεύτερο.. Είναι αρκετοί οι Υπουργοί, και γενικά τα κυβερνητικά στελέχη, που δεν έχουν, εμφανώς, σχέση με την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. Δεν αναφερόμαστε σε "ιδεολογικές διαφορές"- δεν ξέρουμε αν διαθέτει κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία το κόμμα εν γένει, άλλωστε είναι ίδιον των πολυσυλλεκτικών κομμάτων εξουσίας να μην δίνουν και πολύ "σημασία" σε τέτοιες "τεχνικές λεπτομέρειες".  

Το ζήτημα, εδώ, είναι πρακτικό: Από τη στιγμή που "επιβλήθηκε" η λογική του "επιτελικού κράτους", το κόμμα οφείλει να βοηθά την Κυβέρνηση, χωρίς να έχει και πολλές απαιτήσεις. Αυτό που είναι να λάβει, θα το λάβει, όπως και όποτε κρίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όλα αυτά, προφανώς, υπό την προϋπόθεση ότι ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει να "εγγυάται" την πρωτοκαθεδρία της Ν.Δ. στα εγχώρια πολιτικά πράγματα.

Από εκεί και πέρα, όμως, είναι λογικό- καθώς, προς ώρας, η πανδημία "υποχωρεί" σε δεύτερο πλάνο- ν' αρχίσουν οι "γκρίνιες", οι αλληλοκατηγορίες και οι μεταθέσεις ευθυνών. Αυτός ήταν ο κύριος σκοπός της τοποθέτησης του Παναγιώτη Νίκα και της "επίθεσης" κατά του κ. Κικίλια. Μόνο που ο κ. Περιφερειάρχης- ειδικά, μάλιστα, από τη στιγμή που είναι ένας καθαρός "αυτοδιοικητικός"-  ξέχασε ν' αναφέρει το βασικότερο:

Η Κυβέρνηση επιθυμεί να μετατρέψει, περαιτέρω, την Αυτοδιοίκηση σ' ένα "πελατειακό" εργαλείο, πειθήνιο, "υπάκουο" και, κυρίως, ολιγαρκές. Να παίρνει "ψίχουλα"- κι αυτά με "ικεσίες"- και να λέει "ευχαριστώ". Σ' αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, "κινείται" και ο νέος εκλογικός νόμος για τις τοπικές εκλογές. Τα υπόλοιπα, περί "κυβερνησιμότητας" και λοιπά, είναι προς "λαϊκή κατανάλωση". Όπως και σε μια σειρά από άλλα θέματα, η Κυβέρνηση εμφανίζει "λογικοφανή" επιχειρήματα- που ούτε η ίδια δεν πιστεύει, φυσικά- προκειμένου να διαχειριστεί επικοινωνιακά τις όποιες αντιδράσεις. Το κύριό της μέλημα είναι να μην "ενοχλήσει" το εσωτερικό του κόμματος της Ν.Δ. αλλά και την "σιωπηλή πλειοψηφία" των Ελλήνων πολιτών, που εμφανίζεται δεκτική απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζει το κυβερνών κόμμα. 

Είναι δεδομένο, όμως, πως στο παραμικρό "ολίσθημα", το "οικοδόμημα" τρίζει.. Και γι' αυτό, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να το "ξαναφτιάξει" με, κατά κανόνα, "δικά" του υλικά..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.