Αποψεις

Ένας Πρωθυπουργός, μερικές δηλώσεις, μια "ταπεινή" άποψη..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως έχει πάρει- οριστικά..;- "άυλο διαζύγιο" με κάποιες πτυχές της πραγματικότητας..

"Το έχω πει και το εννοώ οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας", δήλωσε, κατά τη συνεδρίαση-Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021- του Διαγραμματειακού Οργάνου (sic) της Ν.Δ., όπου βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η διεξαγωγή του επόμενου Συνεδρίου του κόμματος (Δεκέμβριος 2021).

Αλλά, ας δούμε τι είπε ο κ. Πρωθυπουργός και κατά πόσο τα όσα είπε έχουν βάση..

"Η Κυβέρνηση, σήμερα, έχει πολύ σημαντική αποδοχή και αντοχή. Έχει μία αναγνώριση που υπερβαίνει τα κομματικά όρια. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας καθησυχάζει, γιατί όσο σημειώνονται επιτυχίες τόσο πολλαπλασιάζονται και οι προσδοκίες. Και τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ήταν τόσο πυκνά σε αποτελέσματα που οι πολίτες τα θεωρούν περίπου δεδομένα και έτσι επιτεύγματα πρόσφατα μπορεί να φαντάζουν ήδη μακρινά και φυσικά οι προσδοκίες των πολιτών συνέχεια αυξάνονται. Έχουμε, λοιπόν, ένα σημαντικό χρέος να κεφαλαιοποιήσουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη θεμελιώνοντας το έργο της Κυβέρνησης στη συνείδηση του πολίτη. Και σε αυτόν τον διαρκή αγώνα να αναμετρηθούμε, όχι μόνο με το παρόν αλλά και με το μέλλον, ως προς τις προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από μας".

Πραγματικά, μένουμε...ενεοί...Προφανώς, ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μόνο συγκεκριμένα δελτία ειδήσεων, διαβάζει συγκεκριμένες εφημερίδες- κι αυτές, μερικώς..- και, γενικά, αποφεύγει τα social media ή και τα τοπικά media.. Αλλιώς, πως ακριβώς "υπερβαίνει τα κομματικά όρια" η..."αναγνώριση" της Κυβέρνησης..;  Σε ποια "πυκνά αποτελέσματα" και σε ποιες "επιτυχίες" αναφέρεται, άραγε..;  Θα συμφωνήσουμε, απολύτως, στην "αντοχή"  αλλά όχι στην "αποδοχή"...Μάλλον, "ανοχή" είναι..

 

"Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στη νεολαία. Όχι μόνο στην κομματική μας νεολαία -η οποία και αυτή πιστεύω ότι έχει κάνει μια σημαντική δουλειά- αλλά στο πώς το κόμμα συνομιλεί συνολικά με τη νέα γενιά. Μία νέα γενιά η οποία ουσιαστικά έχει βιώσει μόνο κρίσεις -μια μεγάλη οικονομική κρίση που κράτησε μία δεκαετία και μετά την κρίση του κορωνοϊού, που έφερε τα πάνω-κάτω- μία νέα γενιά με οράματα με προσδοκίες, δημιουργικά καχύποπτη απέναντι στην πολιτική. Αλλά και εκείνη πιστεύω να ακούσει προτάσεις, σκέψεις, ιδέες, αρκεί να τους μιλήσουμε με τον σωστό τρόπο και πάνω από όλα με ειλικρίνεια και χρησιμοποιώντας τη δικιά τους γλώσσα".

Εδώ, το κόμμα που, μονίμως, "στοχοποιεί" τη νεολαία, που την "λοιδώρησε" επανειλημμένα εντός πανδημίας, που είναι, φύσει και θέσει, αντίθετο με κάθε αντίληψη που έρχεται σε σύγκρουση με την "παραδοσιοκρατία" και τον "φατριασμό", ισχυρίζεται, μέσω του ηγέτη του, πως "συνομιλεί συνολικά με τη νέα γενιά". Πιθανώς, μ' ένα της μέρος να το κάνει. Αλλά, ακόμα και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως είναι μειοψηφικό..

"Μία μεγάλη πρόκληση για το κόμμα μας, συνολικά, ένα προσωπικό στοίχημα και για μένα καθώς πια έχω τρία παιδιά μεταξύ 17 έως 24 και θεωρώ ότι και ως γονιός πιστεύω και καταλαβαίνω καλύτερα τους προβληματισμούς αυτής της γενιάς, της καλύτερα εκπαιδευμένης γενιάς που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Αλλά μία γενιά η οποία αισθάνεται και πιστεύει, σήμερα, ότι δεν θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες με αυτές που είχαν οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το διαψεύσουμε στην πράξη".

Και πως θα επιτευχθεί αυτό..; Με πλήρη απορρύθμιση στο κοινωνικό κράτος, ιδιωτικοποιήσεις βασικών παροχών και υπηρεσιών και επενδύσεις τύπου "Eλληνικό και Texas Hold' em"...Σίγουρα, η Κυβέρνηση έχει την πρόθεση να κάνει και κάποιες σωστές κινήσεις. Αλλά, εδώ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίζεται όχι μόνο "αιθεροβάμων", αλλά, ουσιαστικά, εκτός κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας.. Φυσικά, πολύ καλά κάνει και ισχυρίζεται πως δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, τίποτε.. Οι Πρωθυπουργοί έτσι πρέπει να λένε και μετά να κάνουν...πρόωρες εκλογές!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.