Αποψεις

Χωρίς χρέη, "Δημοκρατία" δεν γίνεται, κ. Τσίπρα!

Ποιος, αλήθεια, ασχολείται ή ενδιαφέρεται καν για την κακοδιαχείριση σε κόμματα ή Δημόσιο τομέα..;

Σήμερα, Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση νόμου η οποία θα "υποχρεώνει" τα υπερχρεωμένα κόμματα να καταβάλουν το 75% της κρατικής χρηματοδότησής τους στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, ενώ κάθε Βουλευτής υπερχρεωμένου κόμματος θα πρέπει, επίσης, να καταβάλει το 40% της "αποζημίωσής" του για τον ίδιο σκοπό.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η πρόταση νόμου θα κατατεθεί για, καθαρά, επικοινωνιακούς λόγους και, παρότι ορθή φαινομενικώς, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ψηφιστεί- όχι μόνο απ' αυτή τη Βουλή, αλλά από οιαδήποτε Ελληνική Βουλή.

Καταρχάς, υφίσταται το, εν πολλοίς, "εξυπνακίστικο" επιχείρημα γιατί δεν κατατέθηκε τέτοια πρόταση, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε θέση ισχύος. Πολλές θα μπορούσαν να είναι οι απαντήσεις, η προφανής είναι πως δεν υπήρχε κανένας λόγος, ούτε σαφής "στόχος".

Τώρα, όμως, εφόσον το κυβερνόν κόμμα είναι καταχρεωμένο λόγω των τραπεζικών του δανείων, τα πράγματα είναι απλά.. Ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι. Βέβαια, ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε λάθος χειρισμούς της υπόθεσης κοινοβουλευτικώς, αλλά αυτό είναι μι' άλλη ιστορία..

Επίσης, θ' αναρωτηθεί κανείς: "Γιατί πρέπει ν' αποπληρωθούν τα δάνεια ενός κόμματος με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου;" Για τον ίδιο λόγο που έπρεπε ν' "ανακεφαλαιοποιηθούν" οι Τράπεζες πάλι με χρήματα του Ελληνικου Δημοσίου. 

Γενικά, τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου είναι..."πασπαρτού" και πάνε παντού...Τα λιγότερα, πάνε στις "τσέπες" Ελλήνων Δημοσίων Υπαλλήλων και Συνταξιούχων...Τα περισσότερα, πάνε στις "τσέπες" επιχειρηματιών και αρκετά διοχετεύονται στους "μεσάζοντες"- τα "παράσιτα" δηλαδή, εντός κι εκτός Δημοσίου τομέα..

Σκεφθείτε, όμως, να γινόταν ένα "θαύμα" και να "πέρναγε" νόμος όπως ο παραπάνω...Αμέσως, σχεδόν, θα είχαμε πλήρη διάλυση κομμάτων, κοινοβουλευτική κρίση και, φυσικά, κοινωνική κρίση. Βλέπετε, χωρίς χρεωμένα κόμματα, "Δημοκρατία" δεν γίνεται..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.